Michelet ga stafettpinnen videre

- Ridder Rondan: Vær deg selv!

HOPPER ETTER WIRKOLA: Jørgen Strickert og Cathinka Rondan har angst, men tror de med tiden vil klare å levere et like godt Hallo i uken som Else Michelet, Are Kalvø og Espen Beranek Holm. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HOPPER ETTER WIRKOLA: Jørgen Strickert og Cathinka Rondan har angst, men tror de med tiden vil klare å levere et like godt Hallo i uken som Else Michelet, Are Kalvø og Espen Beranek Holm. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

|||(Dagbladet.no): Programmet har vært 20 år til ingen nytte. Siden 1989 har Hallo i uken gitt oss politiske satirer og parodier.

Lørdag var en epoke i programmets historie over. Else Michelet, Are Kalvø og Espen Beranek Holm hadde sin aller siste sending, og de tre ble hyllet i radiohuset på NRK samtidig som programmets 20-årsjubileum ble feiret.

Michelet ga stafettpinnen videre til Cathinka Rondan, som vil overta som produsent for det populære P2-programmet.

- Denne primstaven fikk jeg i presang av en besynderlig og obskur lytter. I 16 år har jeg lurt på hva lytteren ønsket at jeg skulle bruke den til. Nå kan Cathinka overta og lure de neste 16 årene, sa Else Michelet.

Angstrelaterte tanker
5. september er Hallo i uken på lufta igjen, da med Rondan, Geir-Atle Johnsen og Jørgen Strickert. Johnsen har jobbet i Hallo i uken tidligere, mens Strickert har vært i søsterkanalen P3.

Rondan lover at de skal sette sitt personlige preg på programmet.

- Det blir noe helt annet. Men det blir fortsatt satire, det blir fortsatt lyd, og vi skal fortsatt ha sending klokken 15.03 på lørdager, sier hun.

Den nye produsenten forteller at hun er ydmyk i forhold til å overta etter tre dyktige satirikere.

- Jeg har angstrelaterte tanker rundt dette. Men det er selvfølgelig også noe glede. Jeg har en dyp respekt og beundring for dette programmet som lytter, sier Rondan til Dagbladet.no.

Selv kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas mener Michelet og co har definert programmet så skarpt at det vil bli vanskelig å være etterfølger. Men han har tro på at de nye vil lykkes, selv om det kan ta lenger tid enn ved andre programlederskifter.

Også Rondans nye medarbeider merker presset.

- Det er skummelt, og jeg tror det er sunt og riktig å slite med angst nå. Noe annet ville være arrogant. Men jeg håper angsten etter hvert går over til å bli konstruktiv, sier Strickert og legger til at han har et mål med programmet:

- Jeg håper vi sammen med våre fabelaktige tekstforfattere velter den til enhver tid sittende regjering. Det må være målet.

Siste program
Alle de oppmøtte fikk i fellesskap høre på den aller siste sendingen av Hallo i uken med trekløveret Michelet, Kalvø og Beranek Holm.

Lytterne fikk høre Jens Stoltenberg møte Bill Gates. De fikk høre at pengesterke Norge i 2029 har kjøpt opp alle atomvåpnene i verden og prøvesprenger over Gøteborg. Og de fikk høre en viss VG-journalist som slutter i jobben fordi Norge ikke har noen Susan Boyle. Helt til han møter Gunhild Koke.

Men først og fremst handlet det siste programmet om satirikerne selv

- Så gøy har vi hatt det i 20 år, sa Michelet, som etter ryktene bare har vært borte fra jobb én gang fordi hun skulle til Amerika.

- VÆR DEG SELV: Det beste rådet Else Michelet kunne gi den nye produsenten. Foto: Thomas Rasmus Skaug
- VÆR DEG SELV: Det beste rådet Else Michelet kunne gi den nye produsenten. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det blir veldig rart. Takk til NRK som har latt meg stelle i stand faenskap uten å blande seg inn, fortsatte hun.

Michelet hadde et godt råd til sin arvtaker:

- Ridder Rondan: Vær uredd, vær lystig. Med andre ord; Vær deg selv!

FORLATER SKUTA: Trekløveret hadde sin siste sending lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORLATER SKUTA: Trekløveret hadde sin siste sending lørdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
PARODIERTE STATSMINISTRE: I kjent stil. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PARODIERTE STATSMINISTRE: I kjent stil. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer