Michelet kjemper for lokalbiblioteket

Stem på Norges beste bibliotek!

ØSTFOLD: Jon Michelet mener at landets bibliotek legger grunnlaget for hele den norske skrift- og språkkulturen. Foto: JOHN T. PEDERSEN
ØSTFOLD: Jon Michelet mener at landets bibliotek legger grunnlaget for hele den norske skrift- og språkkulturen. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvordan er biblioteket der du bor?

- Jeg begynte å bruke Rygge bibliotek da jeg flyttet dit i 1986. Det er over hundre år gammelt, og har en veldig aktiv venneforening som kjemper for at det skal få lov til eksistere. Det har vært planer om en sammenslåing med biblioteket i Moss, men vi har greid å ta vare på det — blant annet gjennom forfatterkvelder hvor jeg og andre har opptrådt. Ved en sammenslåing ville vi miste kvaliteten ved lokal tilknytning. Det har noe med tilgjengelighet å gjøre, samt kort vei og at man blir fortrolig med det.

- Hva er ditt beste minne fra biblioteket?

- Mitt beste minne er fra en bokkveld jeg var på i fjor høst. Det var fullt hus og veldig god stemning. Det var en del av kampanjen for å få beholde biblioteket, og en veldig god opplevelse. Jeg holdt foredrag fra min siste bok, «Brev fra de troende», og det var en nydelig forsamling som hadde masse spørsmål og skapte fine samtaler.

- Hvor mye bruker du biblioteket?

- Jeg bruker det mye i forbindelse med research. Jeg gjør stort sett undersøkelser som gjelder forfatterskapet mitt, og er nok ingen vanlig biblioteklåner. I en researchfase kan jeg være der et par ganger i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer