Michelet raser mot NRK-ledelsen

Var ufrivillig med i Nitimen.

(Dagbladet.no): Jon Michelet er forbannet på NRK etter at Nitimen i dag sendte et intervju med han som var gjort før de NJ-organiserte medarbeiderne gikk ut i streik. Han reagerer på at intervjuet blir sendt mens streiken pågår:

- Dette er en hårreisende praksis av NRK-ledelsen. De kan ikke drive på sånn. De er avhengig av tillit fra folk som driver med kunst og kultur, sier Michelet til Dagbladet.no.

Han var ukjent med at intervjuet ble sendt i dag:

- De som er i streik i NRK har kontaktet meg og spurt hvorfor jeg var i Nitimen i dag.

Radiosjef i NRK, Øyvind Vasaasen, mener dagens Nitimen-sending ikke var en spesiell sending:

- Vi synes det er beklagelig at Michelet oppfatter det på denne måten, men han har deltatt i en ordinær nitimen-sending, som er avviklet av folk som enten ikke er organisert, eller er organisert i foreninger som ikke er tatt ut i streik.

Intervjuet, som handlet om Brazil og årets fotball-VM, ble gjort tidligere i uken, før streiken var et faktum. Michelet sier at han ikke ville gjort dette intervjuet i den nåværende situasjonen.

Vasaasen fremholder på sin side at dagens sending var som en vanlig Nitimensending:

Raser mot NRK: Jon Michelet reagerer på at Nitimen sendte et intervju som var gjort før streiken. (Arkivfoto) Foto: HANS ARNE VEDLOG
Raser mot NRK: Jon Michelet reagerer på at Nitimen sendte et intervju som var gjort før streiken. (Arkivfoto) Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Vi vil veldig gjerne at alle intervjuobjekter samtykker til å være med, men vi kan ikke i ettertid sjekke om objektene vil være med i noe som er en ordinær sending. Noe annet hadde vært om dette var en ekstraordninær sending. Vi må huske på at bortimot halvparten av NRKs medarbeidere er ikke i streik. En del går som normalt, deriblant noen radiosendinger.

Michelet er forsiktig med å si at dette vil skade forholdet til NRK, men han forventer en beklagelse:

- Det er klart at hvis de retter opp dette, og beklager det, så skal jeg ikke påberope meg varig skade. Det er nok av gode medarbeidere i NRK. Men det gjør noe med mitt forhold til NRK-ledelsen, som oppfører seg merkelig.

Men radiosjef Vasaasen vil ikke beklage at de sendte intervjuet:

- Vi beklager ikke at vi sendte innslaget, men beklager at han synes det er problematisk.

Michelet raser mot NRK-ledelsen