Michelin-restauranten Fauna legges ned

- Fauna ble ikke helt som vi hadde tenkt oss, sier eier.

STENGER DØRENE:Restaturanten Fauna i Oslo fikk tildelt Michelin-stjerne i 2014. Til sommeren stenger de dørene.  Her: f.v.: Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson, begge kjøkkensjefer på Fauna. Foto: Endre Vellene
STENGER DØRENE:Restaturanten Fauna i Oslo fikk tildelt Michelin-stjerne i 2014. Til sommeren stenger de dørene. Her: f.v.: Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson, begge kjøkkensjefer på Fauna. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2013 åpnet Fauna ved Solli plass i Oslo. Året etter fikk de Michelin-stjerne. Men nå er det slutt. Eierne orker ikke mer, skriver DN.

- Fauna ble ikke helt som vi hadde tenkt oss. Det har nok blitt for stort. Vi skulle ha det gøy, men isteden har det blitt en konstant frykt for å ikke lykkes, sier deleier og en av kjøkkensjefene, Bjørn Svensson (39).

For det er arbeidspresset og frykten for å mislykkes som gjør at de legger ned restauranten, ikke økonomi. De har helt siden starten gått med overskudd.

— Jeg har vært borte fra jobb 12 dager siden 2005. Kroppen verker, og hva er belønningen, spør Svensson.

For Svensson har lang erfaring fra Michelin-restauranter. Også i 2012 var han med på å legge ned en Michelin-restaurant, nemlig Oscarsgate på Bislett i Oslo.Fauna har én Michelin-stjerne, som de fikk i 2014, året etter at restauranten åpnet.

- Dette er veldig gøy for alle våre ansatte og for oss som eier restauranten. Vi er et lag som jobber veldig hardt hver dag for å levere det beste vi kan til våre gjester, sa Svensson da nyheten var et faktum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer