Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Michelin-restauranten Fauna legges ned

- Fauna ble ikke helt som vi hadde tenkt oss, sier eier.

STENGER DØRENE:Restaturanten Fauna i Oslo fikk tildelt Michelin-stjerne i 2014. Til sommeren stenger de dørene.  Her: f.v.: Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson, begge kjøkkensjefer på Fauna. Foto: Endre Vellene
STENGER DØRENE:Restaturanten Fauna i Oslo fikk tildelt Michelin-stjerne i 2014. Til sommeren stenger de dørene. Her: f.v.: Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson, begge kjøkkensjefer på Fauna. Foto: Endre Vellene Vis mer

(Dagbladet): I 2013 åpnet Fauna ved Solli plass i Oslo. Året etter fikk de Michelin-stjerne. Men nå er det slutt. Eierne orker ikke mer, skriver DN.

- Fauna ble ikke helt som vi hadde tenkt oss. Det har nok blitt for stort. Vi skulle ha det gøy, men isteden har det blitt en konstant frykt for å ikke lykkes, sier deleier og en av kjøkkensjefene, Bjørn Svensson (39).

For det er arbeidspresset og frykten for å mislykkes som gjør at de legger ned restauranten, ikke økonomi. De har helt siden starten gått med overskudd.

— Jeg har vært borte fra jobb 12 dager siden 2005. Kroppen verker, og hva er belønningen, spør Svensson.

For Svensson har lang erfaring fra Michelin-restauranter. Også i 2012 var han med på å legge ned en Michelin-restaurant, nemlig Oscarsgate på Bislett i Oslo.

Fauna har én Michelin-stjerne, som de fikk i 2014, året etter at restauranten åpnet.

- Dette er veldig gøy for alle våre ansatte og for oss som eier restauranten. Vi er et lag som jobber veldig hardt hver dag for å levere det beste vi kan til våre gjester, sa Svensson da nyheten var et faktum.

Men nå er det slutt. 9.juli er siste servering.