Michelle ma belle

Al Pacino, Jack Nicholson og Bruce Willis, har spilt mot Michelle Pfeiffer. Magasinets Tom Stalsberg prøvde seg på henne i London.

HAR MICHELLE PFEIFFER PROBLEMER i ekteskapet? Filmagenten vil ikke at noen journalister skal antyde noe som helst om Pfeiffers private liv. Og i hvert fall ikke nevne spekulasjonene om at mannen hennes, David E. Kelly, og Calista Flockhart (Ally McBeal) skal ha hatt en heftig romanse. Filmstjernen tar det hele med ro, svarer før noen får spurt. Proff og pen.

- Ingen ekteskapsproblemer, utover det som er helt naturlig. David og jeg har begge en fortid som vi har med oss inn i ekteskapet, det må vi akseptere. Men, jeg er en skriker. Som tenner fort, og så stormer jeg ut i sinne. Det går ganske fort over. Som alle ektepar har vi også våre heftige diskusjoner og småkrangling. Men, nei. Vi har det optimalt godt. En av grunnene er at jo eldre du blir, jo mer slipper frykten taket. Sakte, men sikkert.

- Gjør den det?

- Ja, med meg er det sånn. Jeg føler at jeg ikke lenger behøver å være så opptatt av å vise at jeg kan mye. Slapper mer av. Gir slipp på tvangen om å skulle være noe, vise meg fram. Tillater meg å ha det gøy, gleder meg over livets små og store hendelser. Jeg har en mann jeg elsker, og to barn jeg forguder. Min beste periode i livet på alle plan; min karriere, mitt hjem og min familie. Jeg er ekstremt heldig, og meget takknemlig.

Alt dette sier Pfeiffer. Pen og 42 år. Pen siden hun var liten jente i California. Pen da hun ble kåret til Miss Orange County som 18-åring. Pen da hun slo igjennom i 1979, pen da hun spilte sliten servitrise mot Al Pacino i «Frankie and Johnny». Pen når hun skal spille pen, og pen begge gangene mot Jack Nicholson.

OG PEN RETT FORAN OSS. Men før vi så at hun virkelig er så pen, skjedde det noe. Hjemme, foran speilet. På med helsvart skjorte og Al Pacino-uttrykk fra «Scarface»? Det Pfeiffer så som Pacinos kone i filmen. Jack Nicholsons syke øyne fra filmen «Heksene fra Eastwick»? Jepp.

På vei til Dorchester hotell i Park Lane. Gata som tar gullkort og lite annet. Her venter Pfeiffer, booket rom har hun også. Til bortimot 30 000 kroner per natt. Liten kommer hun inn. Tar alle i lanken. For noen kinnbein! Basecamp ved neserota hadde vært noe.

Pfeiffer, med en salig blanding av aner fra Sverige, Sveits, Tyskland, Nederland og Irland. Eldst av tre jenter. Fra en arbeiderklassefamilie i California. Var også med i «Grease 2». Men hun er tynn. Vever som et sivstrå i et vårtjern, men med pene, blå øyne. Pen munn, pent hår og pene trekk. Enkelt kledd i kremgul bluse og subbebukser, men pen i tøyet likevel. Glamorøst Hollywood-pen. Lite sminket. Flott.

PFEIFFER OM PENHET: - Mitt utseende ligger utenfor min kontroll, det har en god side og det har, ja, la meg si, en helt annen side. Sier Michelle. Gift med David, mannen bak tv-suksesser som «Ally McBeal», «Advokatene» og «Chicago Hope».

Paret traff hverandre på en såkalt blind date, satt i scene av en nær venn. Før det hadde Michelle vært gift med skuespilleren Peter Horton i åtte år, skilt i 1989.

- Jeg rushet inn i for mange forhold, på film fungerer det med kjærlighet ved første blikk. I det virkelige liv gjorde det ikke det for meg. Jeg har brent meg for mange ganger, jeg er tilhenger av å la et forhold utvikle seg gradvis.

Men dette har ikke forhindret Pfeiffer fra å døgne sammen med filmslusker som Val Kilmer og Michael Keaton. Men ingen av dem fikk napp. Michelle var skilt, 35 år og smådesperat. Singel, og med et sterkt ønske om få barn.

- Etter at ekteskapet med Peter tok slutt, trodde jeg livet mitt ville ende i kaos. Jeg måtte foreta et valg. Et riktig valg. Sier hun.

MICHELLE VILLE NEMLIG ha barn, uansett mann eller ikke. Hun startet en adopsjonsprosess.

- Det var et helt riktig valg for meg. Jeg startet livet mitt på nytt, sier Pfeiffer.

Adopsjonen av Claudia Rose (6) og John Henry (5) gikk i orden da hun traff David. Paret giftet seg i 1993. Mann og barn.

- Jobben som mamma Michelle?

- Det å være mor er langt fra den tøffeste jobben jeg har hatt, det er den letteste. Fordi jeg elsker å være mor. Men det er samtidig den mest utfordrende jobben. Du blir aldri utlært, eller opplært til å mestre rollen fullt ut. Foreldrerollen må utvikles underveis, men jeg elsker å være mamma. Av hele mitt hjerte.

NOE HELT ANNET. - Dere i Hollywood, som jobber med film, og du som er kvinne i din beste alder, hvorfor er det sånn at eldre menn alltid stikker av med de yngste og beste damene på lerretet?

Michelle smiler, kall det avvæpnende. - Hollywood har alltid vært sånn, alltid. Helt siden stumfilmen.

- Men du da, kunne du tenke deg å stikke av med Leonardo DiCaprio?

- Hvem?

- Leo?

- Å han ja, på film? Ja, hvorfor ikke. Svarer Pfeiffer, filmklar nå med «The Story Of Us».

Hun spiller Katie, kona til forfattertypen Ben Jordan (Bruce Willis). Et øvre middelklasse-par, med to barn. Men samlivet er i krise etter 15 år. Michelle snakker om filmen, lenge.

Ja, ja. Den er en ultralight utgave av en Woody Allen-film. Med den evige problematikken: Hvordan få et ekteskap til å fungere harmonisk, år etter år? Med barn, jobb, venner, familie, sex, ikke sex, osv. osv. Nok en gang satt i scene av Hollywood. Ikke spesielt for å løse flokene, men for å tjene penger. Og kanskje underholde litt.

Verdt å se? Hvis du vil oppleve Pfeiffer gråte. Sammen med Bruce Willis, actionmannen som framstår like følsom som en våt sekk med sement. Men det ender bra for mann, kone og barna.

- Du og dine barn, Pfeiffer?

- Jeg er en av de menneskene som virkelig trenger å ha barn, er avhengig av å ha det som senter i livet mitt. Som en trygg base. Og ja, jeg er en hønemor. Passer på barna mine i overkant mye, vil helst ikke slippe dem ut av syne. Henger rundt dem. Altfor dominerende, men prøver å gi dem verdifulle verdier i livet. Og skjerme dem mot berømmelse og et overflatisk hollywoodliv.

Takk, Michelle. Kveldstunden er over. Magasinet tar heisen ned i den store tesalongen. Arabiske pengefolk, fire smellfeite svarte menn og to hvite damer med tørr sherryhud er gjester. Ei heller her er det noen som ser øynene. Til Jack.