Michelle Obama slår seg løs i rap-videoer

USAs førstedame Michelle Obama stiller opp i flere musikkvideoer for å fremme sunnere spisevaner blant sine landsmenn.

GIR UT ALBUM: Førstedame Michelle Obama gir ut et album, i samarbeid med kjente hip hop-artister, for å fremme sunne spisevaner. Foto: Stella Pictures
GIR UT ALBUM: Førstedame Michelle Obama gir ut et album, i samarbeid med kjente hip hop-artister, for å fremme sunne spisevaner. Foto: Stella PicturesVis mer

Videoene er en del av Michelle Obamas «Let's Move»-kampanje, der hun har fått med seg kjente rap- og hip hop-artister som Jordin Sparks, Doug E Fresh, Ryan Beatty, Artie Green, Dr Oz og Hiphop Doc.

Den amerikanske førstedamen rapper ikke selv på noen av de 19 låtene som også utgis på platen «Sanger for et sunnere Amerika», men hun både snakker og svinger seg i videoene, skriver SPIN Magazine.

Hjertesak Michelle Obama har gjort kampen mot fedme blant amerikanske barn til en av sine hjertesaker, og hun forsøker både å få folk til å spise sunnere og til å mosjonere mer.

For å illustrere viktigheten av det første har hun blant annet laget grønnsakhage utenfor Det hvite hus.

Dårlig eksempel President Barack Obama er ikke alltid noe eksempel til etterfølgelse i matveien, noe han senest demonstrerte under årets sommerferien i Massachusetts.

Under et besøk på et lokalt spisested etterlevde han slett ikke konas kostholdsråd, men bestilte frityrstekte østers, frityrstekte reker, frityrstekte løkringer og frityrstekte poteter.

Brokkoli Under et møte med en gruppe barn i Det hvite hus nylig hevdet presidenten imidlertid at brokkoli er favoritt, i motsetning til tidligere president George Bush som høstet storm blant amerikanske bønder etter å ha proklamert at han aldri hadde likt brokkoli og nektet å spise det mer.

Da Obama ble presset på sitt forhold til brokkoli av TV-verten Jay Leno, tok han rett nok et lite forbehold.

- Det passer særlig godt sammen med hamburgere og pommes frites, medga han smilende. Neppe til jubel fra sin kone.

(NTB)