Michelle Yeoh

De nye sparkepikene

Døpenavn: Yeoh Chu-Kheng

Nasjonalitet: Malayisk

Alder: 38 år

Aktuell: Som Yu Shu Lien i «Snikende tiger, skjult drage»

Michelle Yeoh er en skikkelig foregangskvinne i actionsjangeren. Gjennom 80- og 90-tallet spilte hun en rekke tøffingroller i Hongkong, sammen med blant andre Jackie Chan og Maggie Cheung.

Yeoh hadde opprinnelig tenkt seg en karriere som ballettdanser, men måtte hoppe av danseutdannelsen i London da hun ble skadet i ryggen. Det var etter litt motvillig å ha blitt kåret til Miss Malaysia i 1983 - mora meldte henne på konkurransen uten Yeohs vitende - at hun fikk tilbud om å filme. Yeoh ble raskt en stor stjerne i asiatisk film, men først med rollen som Wai-Lin i James Bond-filmen «Tomorrow Never Dies» i 1997 ble hun kjent for et stort vestlig filmpublikum.

Med «Snikende tiger, skjult drage», som fikk Oscar og er den mest suksessrike «fremmedspråklige film» noensinne på amerikanske kinoer, viser Michelle Yeoh at hun kan mye mer enn å sparke og slå. Men i hennes tilfelle er det på ingen måte nedverdigende å fokusere på de fysiske fortinnene hun har. Som mange andre Hongkong-stjerner har hun selv utført svært mange av de halsbrekkende stuntene filmene hennes er fulle av.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 846987390


Varnish cache server