Microsoft avviser HD-påstander

Slår tilbake mot «Transformers»-regissør.

I forrige uke gikk Hollywood-regissør Michael Bay sterkt ut mot Microsoft, og hevdet at selskapet vil at både HD-DVD og Blu-ray skal feile – for på den måten å legge til rette for digital nedlasting av film.

Nå tar selskapet bak Xbox 360 bladet fra munnen, og avviser Transformers-regissørens påstander.

– Jeg har ikke lest kommentarene hans, men jeg har hørt om dem. Han har rett til å ha en mening, men vi er fullt fokuserte på HD-DVD som format. Vi ville ikke gitt fem gratis filmer (med HD-DVD-spilleren til Xbox 360) om vi ikke trodde på filmformatet, sier den britiske Microsoft-sjefen, Stephen McGill til GamesIndustry.biz.

McGill inrømmer likevel at Microsoft satser hardt på nedlasting av filmer, blant annet via Xbox 360:

– Ja, vi har også troen på nedlastbart innhold, enten det er musikk eller film. Dette handler ikke bare om én løsning, fordi én løsning ikke alltid passer for alle.

KUN PÅ HD-DVD: Regissøren av «Transformers»-filmen, Michael Bay, gikk hardt ut mot Microsoft etter at filmen hans kun ble gjort tilgjengelig på HD-DVD og ikke det konkurrerende filmformatet Blu-ray. Foto: DREAMWORKS / AP / SCANPIX
KUN PÅ HD-DVD: Regissøren av «Transformers»-filmen, Michael Bay, gikk hardt ut mot Microsoft etter at filmen hans kun ble gjort tilgjengelig på HD-DVD og ikke det konkurrerende filmformatet Blu-ray. Foto: DREAMWORKS / AP / SCANPIX Vis mer
EKSTERN SPILLER: Microsoft støtter HD-DVD-formatet i krigen mot Blu-ray - via en ekstern spiller som kobles mot Xbox 360. På Xbox 360 kan man (snart også i Norge) leie filmer digitalt.