Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Microsoft bytter 14,1 millioner ledninger

Etter 30 Xbox-branner.

(Dagbladet.no): Microsoft sendte i dag ut en pressemelding der de tilbyr seg å bytte ut strømledningene til 14,1 millioner Xbox-spillmaskiner over hele verden.

Dette gjør de «som en sikkerhetsforanstaltning og for å beskytte sine kunder» etter at det har forekommet 30 tilfeller av mindre skade på person eller ting etter at Xboxen har begynt å brenne.

En av 10.000

- Den nye strømledningen skal beskytte kundene og deres Xbox-konsoller mot sjeldent forekommende elektriske komponentfeil som kan innebære risiko for forbrenning. Slike komponentfeil har forekommet i færre enn én av 10.000 konsoller, skriver Microsoft i pressemeldingen.

Av de 30 innrapporterte tilfellene av brann i Xboxen går sju ut på forbrenning på hånden. I 23 av tilfellene dreier det seg røykskade eller brannskade på tepper eller TV-møbler.

- I nesten alle tilfeller har skaden som feilen kan ha medført, oppstått enten inne i selve konsollen eller begrenset seg til enden av strømledningen på baksiden av konsollen, skriver Microsoft.

Før 13. januar 2004

Her i Europa gjelder denne feilen alle Xbox-konsoller som er produsert før 13. januar 2004. Hvis du vil finne ut når din Xbox er produsert, kan du lese om dette her.

BRANNFARE: Microsoft tilbyr seg å bytte ut 14,1 millioner strømledninger til Xbox etter at det er påvist brannfare på noen modeller av spillkonsollen. Foto: Scanpix
BRANNFARE: Microsoft tilbyr seg å bytte ut 14,1 millioner strømledninger til Xbox etter at det er påvist brannfare på noen modeller av spillkonsollen. Foto: Scanpix Vis mer

Her kan du bestille ny ledning, eller eventuelt ringe Microsoft på telefonnummer 800 40 975 eller 800 14 174.

Har du opplevd brann i din Xbox? Kontakt oss!

ELDRE MASKINER: Her i Europa gjelder dette Xboxer som er produsert før 13. januar 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media