Microsoft kopierer Wii-suksess

Lager sin egen versjon av Mii?

Å lage sin egen virtuelle figur er populære saker. Nettbaserte rollespill som gir deg muligheten til å «gjenskape deg selv» i en fiktiv verden, har banet vei for avatarer og liknende systemer i store deler av den digitale underholdningen.

På Wii kan du lage deg din egen Mii og spille med denne, og til høsten kommer forhåpentligvis PlayStations Home, hvor du blant annet får en egen bopæl for figuren din.

Animert figur

Microsoft vil ikke være dårligere enn sine konkurrenter, og i følge det Joystiq anser som gode kilder, kommer de til å lansere «Avatars» rundt juletider.

Et innscannet bilde forteller at «Avatars vil bli brukt i stedet for dagens spillerbilde (gamerpicture) og gir deg en mye mer livlig, animert og skreddersydd personlighet, slik at du kan reflektere hvem du er på nettet.»

Kan brukes i spill

Videre meldes det om at du vil få bruke figuren din i diverse spill, butikkeksemplarer så vel som Xbox Live Arcade-spill. Det sies at tjenesten vil være tilgjengelig for alle Xbox Live-medlemmer rundt juletider, mens nye konsolleiere får ta del i det i løpet av våren.

Det vites ikke hvorfor noen skulle få det senere enn andre, og hvor grensen for «ny konsolleier» går. Microsoft har ikke kommentert ryktene, men kan dette være «det desperate» en tidligere kilde hevdet at selskapet skulle vise frem under spillmessen E3 i juli?

MII: Nintendo har på sin Wii lansert interaktive spillfigurer, såkalte «Mii». Nå kan Microsoft følge etter med sin egen versjon, «Avatar». Foto: NINTENDO
MII: Nintendo har på sin Wii lansert interaktive spillfigurer, såkalte «Mii». Nå kan Microsoft følge etter med sin egen versjon, «Avatar». Foto: NINTENDO Vis mer
JUSTERBARE: Ifølge ryktene vil Xbox 360-avatarene kunne kles opp slik du vil, og vil kunne bli en del av selve spillene.