Microsoft lanserer videotjeneste i Norge

... og ny versjon av Xbox 360. Se «Halo 3»-trailer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES REFERAT: Vi dekket pressekonferansen live!

LOS ANGELES (Dagbladet.no): I morgentimene norsk tid avholdt Microsoft sin årlige pressekonferanse i forbindelse med spillmessen E3 i Los Angeles - og ble med det først ut av «de tre store» ettersom Nintendo og Sony holder sine konferanser om noen timer.

I forkant av konferansen verserte det rykter om at Microsoft ville lansere en ny og billigere versjon av Xbox 360. Det nærmeste vi kom en ny konsoll var en «Halo 3»-tematisk spesialversjon - rett og slett en vanlig Xbox 360 malt i grønt.

For oss som bor i Norge kunne imidlertid Microsoft komme med gode nyheter. Nedlastingstjenesten for tv-serier og filmer på Xbox 360 har allerede vist seg å bli en suksess i USA, der eierne av konsollen kan laste ned videoinnhold fra en rekke aktører - nå også Disney - i høyoppløselig kvalitet over Xbox Live Markedplace.

Denne tjenesten vil nå bli global, Norge innbefattet. Til høsten vil vi dermed få mulighet til å kjøpe videoinnhold direkte fra spillmaskinen. Hvem Microsoft har inngått avtaler med for Europa, og hvilket innhold vi vil få tilgang til, er foreløpig uuttalt.

For å få fullt utbytte av tjenesten er det imidlertid et poeng å ha en romslig harddisk å oppbevare filmene og seriene på, og derfor passer det godt at den svarte Xbox 360 Elite, med 120 gigabytes harddisk, vil lanseres den 24. august i år.

Ellers brukte Peter Moore og hans kolleger i Microsoft tiden på å skryte av spillene som kommer på Xbox 360 i året som kommer. Vi fikk se spillseanser fra «Assassin’s Creed», «Call of Duty 4: Modern Combat», samt en lang rekke trailere - både gamle og nye.

I forrige uke ble det kjent at «Gears of War» kommer til pc, og på dagens pressekonferanse var også sjefutvikleren Cliffy B på scenen for å demonstrere hvordan den versjonen av spillet vil se ut.

Interessant nok annonserte Microsoft at de skulle utgi et spill ved navn «Scene It», basert på et populært brettspill. Med dette spillet følger også med fire nye quiz-kontrollere, som umiddelbart trakk tankene over til «Buzz» til PlayStation 2.

I ekte Microsoft-pressekonferanseånd ble selvfølgelig ballet avsluttet med en ny og storslagen trailer fra «Halo 3».

Mangelen på store nyheter og annonseringer på dagens pressekonferanse, viser tydelig at vi nå er ferdig med lanseringsperioden til Xbox 360, og kommet inn i en mer «dagligdags» periode der Microsoft har flyttet fokuset vekk fra selve maskinvaren, og over på det som faktisk betyr noe: spillene.

LES REFERAT: Vi dekket pressekonferansen live!

KOMMER TIL HØSTEN: Xbox 360 Elite, med HDMI-utgang og større harddisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer