Microsoft prøver seg på en ny «Buzz»

Filmquiz - med norske titler?!

XBOX 360 FIKK sin konkurrent til PlayStations «Buzz»-spill med filmquizen «Scene It!» i fjor, der man spiller med egne «buzzere».

Spillet foregikk på engelsk, og var rettet mot en mer voksen målgruppe — gjerne bestående av over gjennomsnittet filminteresserte folk.

Når oppfølgeren nå er ankommet landet, er det fortsatt filmnerds spillet passer best for. Spørsmålene spenner over filmer fra 50-tallet og fram til i dag, og du skal virkelig ha brukt mye tid foran skjermen og lerrettet for at du skal ha fått med deg alt.

Her får du spørsmål om alt fra «Casablanca» til «Chucky» - med andre ord er det litt for vanskelig for de minste i familien.

DET ER NETTOPP derfor jeg ikke kan fatte og begripe at spillet har fått en så barnslig innpakning som det faktsik har. Her brukes de nye avatarene til Xbox 360 for alt de er verdt, noe som for så vidt er greit nok.

Det som ikke er greit, er de gnålende stemmene foran hver runde, og aller verst: At alle filmtitlene også er oversatt til norsk.

1

Jeg hører til blant dem som kanskje ser for mye film. Når jeg likevel må ty til gjetning fordi valgalternativene de norske titlene på ellers velkjente filmer for de fleste er helt ukjente, blir jeg bare irritert.

Det er flott at spill blir lokalisert, men ikke når oversettelsen forkrøpler spillopplevelsen. Heldigvis kan du oppleve spillet på orignalspråket, ved å bytte landet ditt i systemmenyen til selve Xbox 360en. Klønete, men langt å foretrekke.

FOR OFTE VIL du oppleve at spørsmål og filmklipp gjentar seg selv, noe som forkorter livstiden til et quizspill betraktelig. Det sies at det skal komme flere spørsmål via Xbox Live — det kan jo hjelpe. I tillegg belønnes de som svarer dårligst i rundene, tro det eller ei.

Microsoft prøver seg på en ny «Buzz»

Litt småtull trekker altså ned for «Scene It!», som i sin utforming ellers faktisk er et flott quizspill. Mange morsomme og fantasifulle moduser klarer å underhold, og muligheten til å spille mot andre via Xbox Live er et skritt i riktig retning.