Microsoft slår ned på Xbox-juksere

Moderne gapestokk.

(Dagbladet.no): Det kommer stadig rapporter om folk som jukser i dataspill - og i tilfellet Xbox 360 fører dette ofte til at spillere urettmessig får en høyere såkalt «gamerscore» enn de som spiller på ærlig vis.

På Xbox 360 har hver spiller tilknyttet online-tjenesten Xbox Live en slik poengsum, som gjenspeiler hvor mange spill vedkommende har, og hvor godt og omfattende disse er blitt spilt.

Mange søker statusen en høy poengsum medfører, og dermed tyr også flere til juksing.

Gapestokk

Dette har Microsoft nå sett seg lei på.

For å slå ned på juksemakerne har de derfor innført det som mest av alt ligner på en moderne gapestokk, der juksemakerne som blir oppdaget får nullstilt sin poengsum - samt at online-profilen blir merket med at vedkommende er en jukser

Dette skriver Microsofts pr-person Larry «Majon Nelson» Hryb på sin blogg.

Nullstilt

Microsoft slår ned på Xbox-juksere

Om du blir tatt for juksing, vil altså din opptjente poengsum bli nullstilt, uansett hvor mye av denne som er opparbeidet ved ærlig spilling.

Straks dette skjer vil du heller ikke ha mulighet til å på nytt få de såkalte «achievementene» du er blitt fratatt poengene for.

For å se et eksempel på hvordan dette ser ut, kan du kikke på jukse-profilen Microsoft har opprettet (innlogging med Xbox Live-profil kreves).