Microsoft slipper Halo 2 i november

Selskapets største spill-suksess.

LOS ANGELES(Dagbladet.no): Så stolt var Microsofts markedssjef at han hadde tatovert inn slippdatoen på overarmen.

Førstepersonsskyteren Halo er Xbox-konsollens absolutt mest suksessfulle spill og var dentittelen som hjalp Microsoft inn på konsollmarkedet i hard konkurranse med Sony.

Derfor er det ikke så rart Microsoft har gledet seg til å introdusere oppfølgeren til millioner av forventningsfulle spillere verden over. Når Bill Gates\' menn i tillegg får lov til å komme med slippdatoen under spillbransjens årlige fesjå, E3, blir det naturligvis ekstra stas.

Tatovering

Visepresident for Microsofts hjemme- og underholdningsdivisjon, Peter Moore, brettet stolt opp skjorteermet og viste fram tatoveringen med logoen til Halo og slippdato 9. november.

Moore var stolt som et lite barn - selv om vi fortsatt er i tvil om tatoveringen virkelig er ekte.

Like etter kom folk fra utviklingsselskapet Bungee på scenen med hver sin Xbox for å vise fram flerspiller-funksjonene i Halo 2. En kjempeskjerm ble senket ned fra taket og fram kom Master Chief, den velkjente marinesoldaten i Halo.

Etterhvert som demonstrasjonen skred fram satt undertegnede imponert tilbake i stolen. Spillet kobler imponerende spillbarhet med en helt utrolig, nærmest filmatisk følelse. Grafikken i spillet er nydelig.

Dessuten kan en nå blant annet erobre biler fra fienden og bruke disse videre selv - så sant en klarer holde kjøretøyene uskadd. I beste rallyspillstil er det nemlig nå slik at dess mer skadet kjøretøyet blir jo vanskeligere blir det å manøvrere.

Scenene som ble vist fram av de to ivrige utviklerne er forøvrig tatt fra idylliske Sansibar, også kalt helvete på jord i Halos framtid.

Xbox Live

Halo 2 kommer selvfølgelig med onlinemuligheter for Xbox Live!, noe som ble behørig framhevet på pressekonferansen - simpelthen fordi dette utgjør et av de virkelig konkurransefortrinnene til Microsoft overfor Sony.

I tråd med gårsdagens overdrevent selvsikre show i LA vil den kommende lanseringen av Halo 2 generere mye oppstuss 9. november. Microsoft har tydeligvis tenkt å gjøre det de kan for at verden ikke går glipp av lanseringen.

- Markedsføringen blir like massiv som selve spillet, fortalte Peter Moore ivrige tilskuere i Los Angeles i går.

Men det holder kanskje med en tatovering.

STOLT SJEF: Microsoft-sjef Peter Moore var så stolt over endelig å kunne presentere en lanseringsdato for Halo 2 at han like godt hadde tatovert inn datoen på armen. Tror vi, da.