Microsoft sperret byen Fort Gay ute fra Xbox Live

Trodde adressen til 26-åring var homohets.

||| Microsoft er kjent for å håndheve sine retningslinjer for nettjenesten Xbox Live med hard hånd.

Om noen har et kallenavn som andre kan finne støtende, tar det ikke lang tid før en av selskapets moderatorer sperrer deg ute fra tjenesten, og dermed også muligheten for onlinespilling på Xbox 360.

Nylig gikk imidlertid selskapet litt for langt, etter at den 26 år gamle arbeidsledige fabrikkarbeideren Josh Moore ble suspendert fra Xbox Live.

Grunnen? Moore kommer fra Fort Gay i Vest Virginia, en liten by med 800 innbyggere i Wayne County langs statsgrensen mot Kentucky.

Homofil by? - Til å begynne med tenkte jeg «Wow, noen tror at jeg bor i den mest homofile byen i West Virginia eller noe sånt.» Jeg ble sur, det får meg til å tro at de hater homofile, sa Moore til AP.

- Jeg er ikke engang homofil selv, så det får meg til å føle at de diskriminerer meg, sier Moore, som spiller spillserier som «Call of Duty», «Medal of Honor» og «Ghost Recon» under kallenavnet Joshanboo.

Kunne ikke hjelpe Man skulle tro at problemet kunne løses ved en kjapp telefon til Microsofts kundeservice, men den gang ei. De Microsoft-ansatte Moore snakket med nektet å tro ham, og advarte ham mot å putte Fort Gay tilbake i profilen.

Om han gjorde det, ville Xbox Live-abonnementet hans bli kansellert, og Microsoft ville beholde pengene han hadde forhåndsbetalt for to års tilgang.

- Jeg sa til ham, Google det - 25515, sa Moore til kundebehandleren, og oppga postnummeret til byen. Svaret han fikk var «jeg kan ikke hjelpe deg.»

Etter at den lokale tv-kanalen WSAZ tok tak i historien, forsøkte til og med Fort Gays borgermester David Thompson å hjelpe til, med lite hell. Han fikk beskjed fra Microsoft om at ordet 'gay' ikke var akseptert under noen omstendigheter.

- Det var så lite passende for dem, at de ikke engang kunne si ordet til meg. De sa bare «det ordet». Det er helt forbløffende, det er jo navnet på byen vår! Jeg tar sterk avstand fra det, og anser det som et slag i ansiktet vårt, sier Thompson til AP.

Oppklart Etter at saken fikk oppmerksomhet fra pressen, ble imidlertid Stephen Toulouse, direktør for retningslinjene i Xbox Live, klar over misforståelsen.

- Noen har sett ordene 'fort gay WV' og trodd at denne brukeren prøvde å forulempe noen. Uheldigvis var en av mine ansatte enig i dette. Da saken ble kjent for meg, trakk vi tilbake suspensjonen, sier Toulouse til AP.

Toulouse vil nå kontakte Moore med en unnskyldning.