Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Microsoft til kamp mot Sony

Storspillet «Gears of War» lanseres samme dag som PlayStation 3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

w(Dagbladet.no): For en stund tilbake, før vi visste når PlayStation 3 skulle lanseres, ertet Microsoft-sjef Bill Gates på seg Sony da han antydet at det garantert velselgende spillet «Halo 3» skulle lanseres på samme dag på PlayStation 3.

Det skjedde ikke. PlayStation 3 skal lanseres den 17. november i år, mens «Halo 3» tidligst kommer til neste år en gang.

Saboterer?

Det betyr imidlertid ikke at Microsoft lar sjansen til å stikke kjepper i hjulene til Sony gå seg hus forbi.

På samme dag som Sony slipper sin nye spillkonsoll, vil nemlig spillselskapet Epic slippe sin stortittel «Gears of War» til Xbox 360.

Dette kommer frem i en pressemelding torsdag, der det ikke nevnes noe grunn til at akkurat denne datoen er valgt ... men det er ikke mye fantasi som skal til for å forstå valget.

17. november vil spillet bli gitt ut i Europa, men allerede den 12. november kan amerikanerne spille «Gears of War» - i god tid før PS3-lanseringen.

Lover godt

BRUTALT: «Gears of War» er en ren actionorgie, der monstre fra jordas indre må bekjempes. Spillet kommer til Norge den 17. november i år - samme dag som PlayStation 3 lanseres. Foto: EPIC / MICROSOFT
BRUTALT: «Gears of War» er en ren actionorgie, der monstre fra jordas indre må bekjempes. Spillet kommer til Norge den 17. november i år - samme dag som PlayStation 3 lanseres. Foto: EPIC / MICROSOFT Vis mer

Store forventninger er knyttet til actionspillet «Gears of War», som var et av våre favorittspill fra årets E3-messe.

I spillet må du kjempe mot en fremmed monster-rase som strømmer ut fra jordas kjerne, og enspillerdelen ser like imponerende ut som flerspillerdelen som vi har fått prøve oss på.