Microsoft visste om disktrøbbel på Xbox 360

Microsoft visste om disktrøbbel på Xbox 360

Men droppet å fikse det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det tok ikke lang tid fra Xbox 360-lanseringen før vi fikk de første rapportene om oppskrapte DVD-plater etter spilling. Dette skjedde fordi platene kom løs og beveget seg inne i DVD-spilleren, slik at de kolliderte med lesermaskinvaren.

Nå har det, i følge Seattle Tech Report, kommet frem at Microsoft visste at konsollen kunne ødelegge DVD-plater hvis den ble flyttet under bruk. I forbindelse med en amerikansk rettssak om problemet sa Hiroo Umeno fra Microsoft følgende:

— Dette er informasjon vi som team visste om. Da vi først fikk rapporter om diskbevegelser i september eller oktober 2005, visste vi at dette var grunnen til problemet.

Valgte bort løsninger
Ifølge saksdokumentene hadde Microsoft tre muligheter for å fikse problemet. De kunne øke magnetismen i diskholderen, senke lesehastigheten eller installere «støtfangere» for å hindre bevegelse.

Den første løsningen ville ha skapt problemer med åpne- og lukkemekanismen til DVD-stasjonen, mens den andre ville sørget for økte lastetider. Støtfangerløsningen ble valgt bort av kostnadshensyn.

I stedet valgte Microsoft å advare mot problemet i bruksanvisninger, samtidig som de lovet å erstatte plater som ble ødelagt (men kun for deres egne spill, og ikke gratis).

- Har advart
En talsmann fra Microsoft har gitt denne kommentaren til Seattle Tech Report:

— Xbox 360 er designet slik at den ikke vil ødelegge plater så lenge den ikke flyttes mens platene spinner. For mye bevegelse kan føre til skrapte plater i alle spillkonsoller, ikke bare Xbox 360. Derfor putter vi en advarsel foran på diskstasjonen, som brukeren må fysisk fjerne første gangen han bruker den. Vi har også advarsler i online og i manualene.

I følge rettsdokumentene skal over 55 000 kunder ha klaget over ødelagte plater før 30. april. Microsoft kommenterer disse tallene slik:

— Vi har hatt brukere som har kontaktet oss angående ødelagte plater, men dette er mindre enn 0,5 prosent av den totale brukerbasen for Xbox 360.

<strong>ØDELAGT:</strong> Etter en runde i en Xbox 360-maskin i bevegelse, er denne disken ødelagt, noe du kan se demonstrert her.Foto: Llamma.com
ØDELAGT: Etter en runde i en Xbox 360-maskin i bevegelse, er denne disken ødelagt, noe du kan se demonstrert her.Foto: Llamma.com Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer