Middagsklubben

Velkomponert krim om korrumpert landsbyfiff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Hun er i hvert fall ingen heimstadidylliker, nederlandske Saskia Noort. I krimsuksessen «Middagsklubben» møter vi designeren Karen som, sammen med mann og barn, flytter fra Amsterdam til en liten landsby for å bo «sunt». Etter noen års ensomhet skaffer hun seg noen venninner, og de drikkeglade konene starter en middagsklubb. Alt går vel for småbyfiffen. Ektemennenes business blomstrer takket være den styrtrike og sexy investoren Simon. Inntil et av parenes hus står i flammer en natt. Den psykisk ustabile mannen i huset dør, kone og barn viser seg å være neddopet av sovepiller.

Tåler det meste

Noort blir sammenliknet blant annet med Minette Walters og vår egen Karin Fossum. Og den er stramt komponert, denne krimmen som avdekker alt smuss som ligger under alminnelige folks moderne hverdag: Et liksom-uskyldig miljø der drivkraften enten er halvskitne penger eller utenomekteskapelig seksuelt begjær. Livet til provinsfiffen framstilles som et helvete for feminister, der de hjemmeværende konene tåler det meste bare de får shoppe, spille tennis og drikke chablis. Mens mennene ser gjennom kompisenes pengesnusk bare det betyr eget utbytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer