DEBATT

Debatt: Tyrkia

Middelhavsferie? Ikke velg Tyrkia

Unn deg gjerne en middelhavsferie. Men i år bør du ikke velge Erdogans Tyrkia, der menneskerettigheter trampes på hver eneste dag.

STYRKER ERDOGAN: Turistinntektene er som smøring for krigsmaskineriet og de styrker president Erdogans grep om makta, skriver innsenderen. Foto: AP / NTB Scanpix
STYRKER ERDOGAN: Turistinntektene er som smøring for krigsmaskineriet og de styrker president Erdogans grep om makta, skriver innsenderen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De som har prøvd det, vet at Middelhavet byr på deilige sandstrender, restauranter for enhver smak og utallige kulturskatter fra tidligere tider.

Dagbladets reiselivs-avis hadde onsdag viktig nytt til alle som ønsker seg ferie ved Middelhavet: Etter kuppforsøket i Tyrkia i 2016 er det nå «klare tegn på at livet er i ferd med å vende tilbake til normalen.» Charterselskapene bidrar til at turiststrømmen til Tyrkia øker for andre år på rad. Og SAS åpner en ny rute … Tyrkia er ferieland nummer 1.

Avisa nevner ikke hva denne «normalen» betyr der turister ikke ferdes:

I president Erdogans Tyrkia blir journalister og forfattere banket opp og dømt til livsvarig fengsel. Ingen land har flere fengslede journalister.

Aviser og TV-kanaler som kritiserte regimet, er stengt.

Staten avskjediger lærere og professorer som bruker ytringsfriheten.

Amnesty International skriver: «Opposisjonen blir nådeløst undertrykket, med journalister, politiske aktivister og menneskerettighetsforkjempere blant målene.»

Folkenes demokratiske parti (HDP) er det tredje største partiet i Tyrkia. Ni av HDPs parlamentsmedlemmer er fengslet på ubestemt tid. Tusentalls medlemmer er i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer