Middelmådig om hevn og gjengjeldelse

To historier i én roman forsvarer ikke prisen.

BOK: Julie Parsons' tredje roman er hennes første på norsk. Handlingen tar utgangspunkt i Rachel, som ble dømt for drapet på sin ektemann. Mange omstendigheter kom ikke fram under rettssaken, og når hun kommer ut etter tolv år i fengsel, er hun bestemt på å ta hevn over mannen som snek seg unna sin del av skylden. Ute av fengselet forsøker hun å stable et nytt liv på beina. Hun prøver også å få kontakt med datteren, som ble tatt fra henne da hun ble dømt.

Det er hovedhandlingen i det som markedsføres som en «psykologisk triller».

I tillegg blander Parsons inn en ren krimfortelling som et slags subplot. Politimannen Jack Donnelly jakter på drapsmannen til en utflippet doktordatter, en venninne av Rachel fra fengselet.

Man får således to historier i én; et tilsynelatende godt tilbud, men ikke godt nok, skal det vise seg. Ingen av historiene bærer i seg noen overraskende trekk. Ved å veksle mellom dem, skaper Parsons en viss spenning i intrigen, men ganske snart blir det klart hvor det bærer hen; Parsons gir bort for mye underveis. Dessuten oppleves subplottet som helt unødvendig, og å sette historiene opp mot hverandre fører bare til at anslagene av den dybden Parsons etterstreber i sine karakterer smuldrer opp.

Resultatet er en middelmådig thriller, uten egentlig spenning, der historiene blir for tynne og karakterene for bundet av historiene til at de griper tak.