Middelmådig russerevy

Hjemmesnekret filmparodi fra nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Hvorfor er det sånn at jeg må pisse hver gang jeg driter. Uansett. Men ikke må drite hver gang jeg pisser?».

Hverdagsfilosofien tilhører en av hovedpersonene i Tommy Wirkolas «Kill Buljo», og finner sted idet en kvinnelig politibetjent prøver å fortelle ham noe betydningsfullt. Tankerekka er rimelig betegnende for resten av filmen. For det første tilhører den det anale stadium, for det andre er den svært lite original. Og for det tredje finner den sted nettopp fordi den faktiske handlingen framstår som uinteressant.

Tynn tråd

Amerikansk parodifilm har i en årrekke inntatt norske kinosaler, og den siste tiden stadig hyppigere. Hvert halvår kommer det en ny «Scary Movie», en grøt av parodier på scener hentet fra siste halvårs storfilmer. Selvfølgelig var det bare et spørsmål om tid før noen her hjemme var gale nok til å prøve å finne opp hjulet på nytt.

I løpet av halvannen time har Tommy Wirkola og hans filmteam presset inn et titall referanser fra norsk, men hovedsakelig amerikansk spillefilm, der parodien på «Kill Bill» fungerer som den tynne, røde tråden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.