Middels Minette

Psykologisk thriller om en skadeskutt Irak-veteran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Utgangspunktet for Minette Walters’ nye thriller er som hentet ut fra virkeligheten: En krigsskadd mann får ikke den behandlingen og oppfølgingen han trenger etter hjemkomsten. I «Kameleonens skygge» møter vi en ung løytnant som får ansiktet ødelagt etter et bombeangrep, men ingen kan kartlegge hvor store skader hjernen hans fikk.

Utfordrende

Minette Walters har vært veldig nøye på å aldri gjenta seg selv som forfatter, til det er hun for opptatt av å utforske krimsjangerens muligheter. Av og til resulterer det i bøker som ikke er så vellykkede, og av og til ender hun opp med gode romaner. Denne thrilleren er noe midt imellom, for selv om ideen er god, blir handlingen styrt for mye av tilfeldigheter med det resultat at helheten ikke blir troverdig. Men den inneholder likevel et interessant psykologisk portrett av en mann som får sitt liv ødelagt.

Denne mannen heter Charles Acland, en dyktig og godt likt løytnant som blir hardt skadet i Irak. Han mister et øye og får et nytt ansikt, men også personligheten hans forandrer seg alvorlig under sykehusoppholdet. Etter kraftige raseriutbrudd både mot sykepleiere og moren og eksforloveden sin, viser det seg at aggresjonen hans er blitt vanskelig å tøyle. Og håpet om å vende tilbake til Hæren som kommanderende offiser, blir mer og mer usannsynlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer