«Middle of Nowhere»

Naivt er fornavnet når brødrene Hanson trer inn på den internasjonale poparenaen. Men man skal være bra gammal og kynisk for ikke å la seg sjarmere av den inderligheten og den popteften som gutta legger for dagen på denne skiva.

Singelen «Mmmbop» har brakt Hanson til toppen av hitlistene over hele verden. Albumet «Middle of Nowhere» viser med all mulig tydelighet at gruppa er noe mer enn et døgnfluefenomen. Takket være egen teft og gode medhjelpere har de laget et helt strålende humørfylt popalbum.

Produsentparet Dust Brothers, låtskriverne Desmond Child og Mark Hudson og en pen bunke studiomusikere har hjulpet Hanson-gutta med denne skiva. Og det er kombinasjonen av denne profesjonaliteten og brødretrioens barnslige glede og tro som gjør store deler av plata uimotståelig. Isaac (17), Zac (11) og Taylor (14) synger som om det skulle stå om livet. Denne voldsomme iveren og tenningen gjennomsyrer materialet og gjør plata til den vinneren den er.

Hanson skal ikke beskyldes for å være innovative i måten å skrive låter på, men når vi først snakker om tradisjonell amerikansk kommerspop, er det få av Hansons samtidige som leverer bedre varer. Singelhiten «Mmmbop» burde være kjent for de fleste, men vel så fengende og radiovennlige er «Where's the Love», «Yearbook», «A Minute Without You» og balladen «Weird». Når sommeren først har inntatt tilværelsen kunne det ikke kommet en mer perfekt skive. Hanson, eller kanskje Han sun, er som skreddersydd for bekymringsløse solskinnsdager.

Verdens beste fjortisband akkurat nå? Det er Hanson, det!