Middlesbjørg seirer

Årets nyopptrykk av gamle striper er kommet i et førsteopplag på 70 000 eks!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEGNESERIE: Det er strengt tatt på side 124 at årets Pondusbok viser Øverlis styrke som Norges ledende stripetegner. Da møter Jokke Camilla igjen på en retrofest - etter en fotballkamp med Pondus\' oldboyslag mot Middlesbjørg. Men det ville ikke vært Jokke om han ikke hadde skødda bort den flotte dama allerede på første date. Denne gangen angrer han!

Seriens utvikling

Nå har Pondus-lesere i mer enn ti år fått følge familien Pondus m/Jokke. Øverlis grep om disse figurene har vært forsiktig, de helt store endringene i livsførsel og holdninger har ikke inntruffet. Det skjer da også heller sjelden i stripeserier.

Her er gjenkjennelse viktigere enn store forandringer. Men litt etter litt har Jokke lagt av seg den idiotiske (men likevel kule) fotballkapsen, og Pondus har fått homofile naboer som tar rotta på ham. Beate er langsomt blitt en prominent partner, og Påsan er blitt ungdom med eget garasjeband. Alt dette har altså tatt ti år.

Brått er det Jokkes tur. Tidligere, i et julehefte, har vi opplevd et jokkesjokk da han fant faren sin igjen. Andre sjokk var at han flyttet sammen med knusedeilige Turid Laila (selvsagt bare for å dele på husleia!) og fikk seg en jobb. Og så altså Camilla på side 124 i denne boka. Hun viser seg svært atypisk i forhold til buruglene Jokke har lagt an på tidligere. Hun er pen, har vett mellom øra, jobb i skoleverket og er fotballidiot som digger Man.U og spiller i Middlebjørg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer