Midori

En total musiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stavanger Kammermusikkfestival Stavanger Domkirke KONSERT: STAVANGER (Dagbladet): Den lille vevre skikkelsen til Midori forvandlet seg liksom til en eneste, dirrende søyle av musikk.

Det tok ikke mer enn noen få strøk, tilsynelatende uanstrengt og uten store geberder. Men etter noen få takter var stemningen helt magisk, etter som klangen tok hele rommet og henne selv i besittelse.

Andre fiolinister kan legge ettertrykket til i det sterke registeret og skape intensitet som ved en viljesakt. Med Midori var det annerledes, fordi intensiteten vokste innenfra og ut. Og den fulgte tonene helt ned mot høregrensen, forlot aldri spillet, selv ikke i det svakeste av det svake. Der Midori gjerne innretter seg, i visshet om hvor sterkt det virker.

Hun hadde valgt seg en heller anonym medspiller på klaveret, Charles Abramovic. Men det gjorde liksom ikke noe, fordi all oppmerksomheten uansett samlet seg om Midori og hennes fiolin.

Intenst energisk i Brahms 2. Fiolinsonate først, så lysende ekspressivt og finstilt i Ernst Blochs «Poème Mystique», og til slutt i bølge etter bølge av ekspressiv velklang i Schumanns Fantasiestück op. 73, som nesten umerkelig gled over i Schhubert store Fantasi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer