Midt i begynnelsen

DeLillos er i studio og snakker om å bruke studioet som et instrument.

- Som band befinner vi oss et sted midt i begynnelsen, sier Lars Lillo-Stenberg om DeLillos.

Og nettopp «Midt i begynnelsen» blir trolig også tittelen på bandets nye album som er ventet til høsten. De neste to ukene skal DeLillos oppholde seg i Silverstone Studios i Fredrikstad. Og plata blir den første på tre år, melder NRK.

Planen er å bli ferdig i løpet av disse to ukene, men bandet har likevel avsatt litt tid seinere i mai og i juni, dersom tidsplanen skulle sprekke. Lars Lillo-Stenberg har 20 låter klare.

- Det gjenstår å se hvor mange som havner på plata, men jeg er bedre forberedt denne gangen enn flere ganger tidligere. To av sangene er til og med allerede spilt inn, og blir for øvrig også de to åpningskuttene på plata, røper han.

Detaljer

Låtene denne gangen skal spilles inn fortløpende og plasseres i den rekkefølgen de blir spilt inn.

- Det vil gi dem mer dynamikk og særpreg. Det blir lettere å gi den enkelte låten akkurat hva den trenger, når man ikke trenger å tenke på noen av de andre låtene, sier Lillo-Stenberg

- Men vi legger opp til en utpreget studioplate, hvor vi bruker studioet som et instrument og hvor vi kan jobbe mer med enkeltdetaljer enn vi har gjort på mange andre DeLillos-plater, sier trommeslager Øystein Paasche til NRK Musikk.

Vokalist Lars Lillo-Stenberg har de siste åra vært mest opptatt med soloprosjekter, men er nå tilbake med fullt band.

- DeLillos har alltid vært mitt ankerfeste og det som har definert meg som artist, sier han.

PÅ PLATE IGJEN: DeLillos går nå i studio for å spille inn sitt første album på tre år.