Midt i blinken for eventyrspill-nostalgikere

Men «Lost Horizon» spiller kanskje litt for trygge kort?

|||Mange av oss som liker eventyrsjangeren er bundet opp i en forestilling om at alt var bedre før, noe som ikke er så rart. Alt var nemlig bedre før.

Så mye som vi fortsatt snakker om klassikerne fra sjangerens for lengst tilbakelagte gullalder, er det ikke rart at dagens eventyrspillskapere har en tendens til å se seg over skulderen når de skal til pers.

Det er noe også skaperne av «Lost Horizon» - som tidligere har gitt oss «Secret Files»-spillene - har gjort.

Spillet handler om ekssoldaten og fraktpiloten Fenton Paddock i førkrigstidens Hong Kong, som høyst ufrivillig blir dratt med på et eventyr som like gjerne kunne vært fortalt med Indiana Jones i hovedrollen.

Vi snakker nazisoldater, overnaturlige hendelser og reiser som tar deg til eksotiske steder som Tibet, Marokko - og Berlin. Ikke akkurat gjengrodde stier, det der.

Heldigvis har de tyske spillutviklerne gjort det hele med en stil vi kan nikke anerkjennende til. Spillet styres med tradisjonell peking og klikking, det hele tilsynelatende håndanimert med en imponerende detaljrikdom.

1

Der du tas fra ett scenario til et annet, møtes du av ganske tradisjonelle eventyrgåter som krever at du plukker opp gjenstander og bruker dem med hverandre.

De som ikke er glade i å lete for mye etter små gjenstander, vil være fornøyde med spillets mulighet til å vise deg alt av interesse på skjermen - en funksjon som gjør at du sjeldent blir sittende fast.

Oppgavene i seg selv er sjeldent altfor vanskelige, selv om løsningene (som i de fleste andre eventyrspill) til tider kan være ganske søkte.

«Lost Horizon» tilfører kanskje ikke eventyrsjangeren noe nytt, men lener seg behagelig mot de trygge sjangerkonvensjonene som klassikerne la grunnlaget for i hine hårde dager.

Med andre ord vil spillet neppe tiltrekke seg mange nye eventyrfans - men de allerede etablerte nostalgikerne kan trygt forvente seg en kosestund etter alle oppskriftens regler.

Midt i blinken for eventyrspill-nostalgikere