- Midt i blinken!

Svenskene gir «Skavlan» terningkast fem.

GOD TONE: Fredrik Skavlan fikk en god tone med ekteparet Göran Persson og Anitra Steen på premieren på SVT. Foto: MIKAEL SJÖBERG
GOD TONE: Fredrik Skavlan fikk en god tone med ekteparet Göran Persson og Anitra Steen på premieren på SVT. Foto: MIKAEL SJÖBERGVis mer

(Dagbladet.no): I dag hadde Fredrik Skavlan premiere på sitt nye talkshow «Skavlan» på svensk TV.

Blant gjestene var tidligere statsminister Göran Persson og kona Anitra Steen, Ari Behn og artisten Timbuktu.

Og Skavlan gjorde det svært bra, mener svenske TV-anmeldere etter å ha sett premieren.

- Et riktig bra talkshow, sier Aftonbladets anmelder Jon Hansson til Dagbladet.no.

- Jeg kommer garantert til å se på programmet også neste gang. Fredrik Skavlan er ikke verdens mest karismatiske, men han får gjestene til å by på seg selv og sine historier. Han er en god intervjuer. Mulig at han kunne hatt noen yngre gjester også, men for en god voksen mann som meg, så var dette midt i blinken, sier han.

Expressens anmelder Maria Näslund er enig.

- Jeg gir programmet terningkast 5, så har han ett poeng til å strekke seg etter, sier hun.

Programmet ble spilt inn i går kveld, og Skavlan innrømte overfor Dagbladet at han var nervøs. Det aller vanskeligste var å gjøre seg forstått.

Skavlan snakket hovedsakelig norsk i sin første sending, men passet på å bruke svenske ord innimellom. SVT tar likevel ikke sjansen på språkproblemer i forbindelse med sitt nye talkshow. De har publisert en egen norsk-svensk ordliste på hjemmesiden til programmet, hvor de forklarer ordene som lettest kan misforstås.

Men ingen av anmelderne Dagbladet har snakket med synes språket var noe problem.

- Jeg leste nok teksten, siden den først var der, men vi klarer oss godt uten, og det tar bare noen øyeblikk før vi venner oss til at han snakker norsk. Han har også en lett forståelig norsk, så teksten kan fjernes, sier Jon Hansson.

«Skavlan» sendes også på NRK1 klokka 23.15 i morgen.

Så du «Skavlan» på SVT1 i dag? Si din mening om programmet i kommentarfeltet!