Midt i debatten

SV-politiker Akhtar Chaudhry ble så opprørt over Pia Friis’ utspill om seksuell lek i barnehagene at han vil be kunnskapsminister Djupedal se på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Førskolelærer og daglig leder i Bjerkealleen barnehage i Oslo, Pia Friis, sa i gårsdagens Dagbladet at hun mener det bør gis større rom for seksuell lek i norske barnehager. Hun sa at barn gjerne kan «leke doktorleker, mor- og far-leker, rumpeleker, puleleker, de kan danse nakne og onanere».

– Hvorfor reagerte du så sterkt på denne saken?

– Fordi jeg mener dette går på tvers av folkevettet i Norge. Jeg reagerer også som far, og jeg tror ikke foreldre i Norge vil ha et samfunn med slike barnehager. Hvis et barn på fem år hadde kommet i barnehagen og sagt at han gjorde slike ting hjemme, tror jeg barnevernet hadde blitt koblet inn umiddelbart. Og da kan vi i alle fall ikke akseptere at det foregår i barnehagene. Jeg ble rett og slett målløs da jeg leste det.

– Tror du ikke at barn driver med seksuell lek i barnehagene uansett i dag?

– Jeg har svært vanskelig for å forestille meg at alt dette foregår i barnehagene. Men poenget er uansett: En ting er hva de driver med, en annen ting er hva vi voksne vil at de skal gjøre. Jeg liker ikke denne forherligelsen av slike aktiviteter. Mitt største spørsmål i denne saken er. Hvor skal vi sette grensa? Skal barn også få lov til å danse nakne og onanere i 4. klasse?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer