Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Midt i trynet

Først kom penisatlaset, så vaginaatlaset. Nå får du neseatlaset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi rynket på nesa over penisatlaset og dermed fikk vi ideen til verdens første «nose prose», sier Christian Kjelstrup (32). Sammen med Alf Kjetil Walgermo (28) legger han siste nese på bokhøstens kanskje mest nesevise undergrunnsutgivelse, nemlig «Neseatlas».

Boka inneholder bilder av 100 neser, kjente som ukjente, og nærgående beskrivelser av organet, dets innhold og virke. Også Finn «Blomster-Finn» Schjøll og hans profesjonelle nese.

Også kalt nesegrevet

-  Jeg har trent opp min og kjenner at det lukter etterbarberingsvann av dere, påpeker Schjøll snusfornuftig før han stikker nesa i en stor rose.

Walgermo tar nærgående bilder av grevet og Schjøll poserer villig. Kjelstrup forteller om ambisjonene for prosjektet, som naturlig nok sponses av Otrivin.


-  Vi planlegger å starte en hel neseindustri med neselightere, neseviskelær og nesekonfekt. \'

Det er umulig å styre tankene bort fra hva disse konfektene eventuelt skal fylles med og Schjøll er ikke imponert.

-  Det har jeg ikke noe tro på. Hvis folk ikke blir fascinert av penisatlaset skal det mye til å lykkes med en hel neseindustri, mener han.

 NESEBESKUELSE:  Alf Kjetil Walgermo beundrer Finn Schjølls nese gjennom fotolinsa, mens Christian Kjelstrup overværer seansen på nært hold. Foto: Nina Hansen
NESEBESKUELSE: Alf Kjetil Walgermo beundrer Finn Schjølls nese gjennom fotolinsa, mens Christian Kjelstrup overværer seansen på nært hold. Foto: Nina Hansen Vis mer


Alle har ei nese
Forfatterne, som hevder å ha grunnfag i sosialnasologi, mener likevel at prosjektet oser av suksess.


-  De potensielle kjøperne er alle som har nese. Bare halvparten av befolkningen har penis, påpeker Kjelstrup.

Atlaset lager de på fritida. Til daglig er Christian Kjelstrup forlagsredaktør i Aschehoug. mens Alf Kjetil Walgermo er journalist i Vårt Land. Hobbyprosjektet er klart til slutten av august og kan kjøpes for en billig penge på Norli og Tronsmo.

Et vitalt organ

-  Vi vil ikke at folk skal føle seg snytt, forklarer de to, som etter hvert oppdaget at nesetemaet ikke bare var til å snuse overflatisk på.

-  Historisk er de svært sentrale, sier Walgermo alvorlig.

-  Med hånda på nesa må jeg si nesa er viktigere enn vi tror: mens hjertet er kroppens midtpunkt, er nesa ansiktets, sier Kjelstrup.