Midtlivs Kureishi

Forfatteren Hanif Kureishi fortsetter å provosere. Hans nye roman, 'Intimitet', er så personlig at eks-kona truet med å saksøke han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Fin utsikt, kommenterer Hanif Kureishi fra sofaen.

Verandadøren står åpen og slipper inn varm høstsol og synet av sporty ungpiker i korte tennisskjørt. Leiligheten, som ligger i et av vest-Londons beste strøk, er lys og luftig og tapetsert med bøker. Skjønnlitteratur, fagbøker og biografier. Men forfattern leser mindre nå enn han gjorde før.

-Jeg har en tre måneder gammel sønn. Det tar tid, sier han.

Kureishi er blitt kortere og gråere i håret siden han debuterte med 'Byddels-Buddha', som senere ble TV-serie, vist på NRK. Mer moden enn da han skrev 'Sjelden som en engelsk jomfru' og 'Love in a Blue Time'. Mindre interessert i populærmusikk enn da han redigerte 'The Faber Book of Pop'. Og et ekteskap fattigere enn da han skrev romanen 'Intimitet'.

-De fleste bøker handler om personer som faller for hverandre. Jeg ville ville skrive en bok om personer som faller fra hverandre. Om hvor vanskelig det er å gå sin vei, og nødvendigheten av å gjøre det, sier 44-åringen.

'Intimitet' handler om en manns tanker og filosoferinger den natten han bestemmer seg for å forlate kona og barna til fordel for en annen kvinne. Da romanen kom ut i England tidligere i år skapte den umiddelbart furore fordi eks-kona til Kureishi, Tracy Scoffield, følte seg uthengt og latterliggjort. I boka er jeg-personen en Oscar-nominert forfatter , kona jobber i forlagsbransjen, og de har to barn sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer