«Migrapolis»-profil tapte i retten

«Migrapolis»-profil Rajan Chelliah (56) og grafiker Simona Halle (54) mister jobben i NRK etter å ha tapt i Oslo tingrett.

TAPTE I RETTEN: «Migrapolis»-profil Rajan Chelliah (t.v.) mister jobben i NRK etter å ha tapt i Oslo tingrett. Her fra programmet «Migrapolis». Foto: NRK
TAPTE I RETTEN: «Migrapolis»-profil Rajan Chelliah (t.v.) mister jobben i NRK etter å ha tapt i Oslo tingrett. Her fra programmet «Migrapolis». Foto: NRKVis mer

Migrapolis-profil Rajan Chelliah (56) og grafiker Simona Halle (54) mister jobben i NRK etter å ha tapt i Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

De to ble sagt opp i en nedbemanningsprosess på våren i fjor. Begrunnelsen for oppsigelsene var manglende kompetanse, og de to valgte å saksøke kanalen.

- Skuffende

Kjennelsen fra Oslo tingrett, som kom onsdag ettermiddag, konkluderte med at oppsigelsene var lovlige.

- Det er skuffende. Vi må bare sette oss grundig ned og vurdere dommen og se om det er grunnlag for å anke, sier advokat Knut Skaslien i Norsk Journalistlag (NJ) til DN.

Chelliah hadde vært i NRK i 19 år og var ansatt i Østlandssendingen. Halle hadde vært der i 16 år.

- Jeg er skuffet og overrasket, og bruker de neste dagene på å lese dommen, sier Chelliah til Medier24.

- Fornøyde

Regionredaktør Jannicke Engan i NRK Øst sier til nettstedet at de er glade for utfallet.

- Dette har vært en lang og krevende prosess for alle de som har vært involvert, og spesielt de to berørte i saken, men vi er fornøyde med at vi får medhold, sier hun.

Chelliah og Helle har vært i arbeid under rettsprosessen, men retten har bestemt at de i løpet av en måned må fratre fra stillingene.