Mikael Nyqvist brakk to ribbein da han sloss med Tom Cruise

- Det er vel det man kaller «method acting».

SPILLER SKURK: Michael Blomkvist, kjent fra blant annet Millennium-filmene, spiller storskurk i «Mission: Impossible - Ghost Protocol».
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SPILLER SKURK: Michael Blomkvist, kjent fra blant annet Millennium-filmene, spiller storskurk i «Mission: Impossible - Ghost Protocol». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det gjorde vondt når jeg nøs, når jeg hostet, og når jeg lo. Det er vel det man kaller «method acting», sier Michael Nyqvist (51) til Dagbladet og ler.

Det gikk hett for seg da svensken, kjent fra blant annet «Millennium»-trilogien, skulle spille inn sin hittil største internasjonale film, «Mission: Impossible - Ghost Protocol». Agentfilmen med Tom Cruise i hovedrollen har norgespremiere neste uke, og i dag er Nyqvist i Oslo for å promotere den.

Sloss med Cruise Han spiller selveste storskurken i filmen, Kurt Hendricks, en fundamentalistisk terrorist som tror at et gigantisk atomangrep vil skape en ny og bedre verden. I en av filmens mest spektakulære kampscener sloss han med Cruises rollefigur, agent Ethan Hunt, i et høyteknologisk parkeringshus. Allerede i første opptak av scenen gikk det galt for Nyqvist.

- Vi skulle filme den sekvensen i tre uker. Alt i den første takningen, der Tom dytter meg over en bil, brakk jeg to ribbein, forteller Nyqvist.

Det var bare å trosse smertene og fortsette å jobbe.

- Regissøren, Brad, ropte hele tiden: «Bra, Micke, du er så autentisk», mens jeg bare «oough», sier han og stønner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer