TAR SIN HATT OG FRAKK OG GÅR: Mikael Persbrandt har gjort sin siste rolle som Gunvald Larsson i den svenske krimserien «Beck». 
Foto Agnete Brun
TAR SIN HATT OG FRAKK OG GÅR: Mikael Persbrandt har gjort sin siste rolle som Gunvald Larsson i den svenske krimserien «Beck». Foto Agnete BrunVis mer

Mikael Persbrandt forlater «Beck»-serien

Satser på internasjonal karriere.

De siste dagene har det versert rykter om at Persbrandt forlater rollen som etterforsker Gunvald i den populære svenske krimserien «Beck».

Nå blir det bekreftet på hans Facebookside.

I virkeligheten har skuespilleren erfart hvordan det er å være på andre siden av loven, etter å ha blitt dømt for kokainbruk.

Ydmyk og takknemlig - I forbindelse med spekulasjoner i mediene om at Mikael Persbrandt er blitt skrevet ut av «Beck», velger vi bare å kommentere dette på Facebook. Mikael er ferdig med Beck, skriver hans agent Lesa Kirk på skuespillerens offisielle Facebookside - ifølge Expressen.

Dette skjer samtidig som Mikael Persbrandts internasjonale karriere skyter fart.

- Nå er det fokus på den internasjonale karrieren, der han har et antall spennende prosjekter han holder på med. Mikael er ydmykt takknemlig for den tid han har vært med i «Beck», står det å lese på Facebooksida.

- Takker fansen I Facebookinnlegget takker også skuespilleren fansen:

- Han vil takke alle fans av filmene og den responsen han har fått for rollen som Gunvald. Han vil også takke alle som har medvirket på disse filmene, melder agenten på Facebook.

«Beck» - i snart 50 år Den første «Beck»-filmen kom i 1967. Mikael Persbrandt har vært med siden 1997 og spilt den tøffe og bråkjekke karakteren Gunvald Larsson - basert på bøkene til krimparet Sjöwall/Wahlöös bøker.

Foruten «Beck»-filmene har skuespillerens internasjonale karrierer begynt å ta fart.

I tillegg til den nedklipte rollen i Hobbit-filmene, er det nå klart at han skal medvirke i regissør Guy Ritchies kommende riddereventyr «Knigths of the roundtable: King Arthur».

Han medvirker også i «Alone in Berlin», der han spiller mot bl.a. Emma Thompson og Brendan Gleeson.