<strong>HAR GITT UT BOK:</strong> I sin nye bok «Så som jag minns det» har Mikael Persbrandt beskrevet hvordan han rev trusene av medskuespiller Karin Bjurström under innspillingen av filmen «Voksne mennesker» på 90-tallet. Bjurström reagerer på at hun ikke er blitt informert om at hun er med i boka. Foto: Joel Ryan / AP
HAR GITT UT BOK: I sin nye bok «Så som jag minns det» har Mikael Persbrandt beskrevet hvordan han rev trusene av medskuespiller Karin Bjurström under innspillingen av filmen «Voksne mennesker» på 90-tallet. Bjurström reagerer på at hun ikke er blitt informert om at hun er med i boka. Foto: Joel Ryan / AP Vis mer

Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandt forsøkte å rive trusene av sin kvinnelige kollega

- Jeg føler meg overkjørt, sier skuespiller Karin Bjurström.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I sin nye bok «Så som jag minns det» bretter Mikael Persbrandt ut om hvordan han forsøkte å rive trusene av sin kvinnelige medskuespiller Karin Bjurström under en filminnspilling på 90-tallet.

Bjurström selv hadde ingen anelse om at hun var med i boka, og sier til svenske Expressen at hun aldri ble spurt om det var greit for henne at hendelsen ble skildret.

- Jeg synes det er drittdårlig at jeg ikke ble kontaktet. Man føler seg overkjørt. Det er jo en ganske klar situasjon, sier hun til Expressen.

Det var under innspillingen av en sexscene i komedien «Voksne mennesker» fra 1999 at Persbrandt forsøkte å rive trusene av Bjurström.

Rev av henne trusene

I boka skriver han at han er vant til «de gale skuespillerne ved Galeasen (et teater i Sverige journ.anm.) som ikke hadde noe problemer med å kaste av seg klærne foran et publikum».

Persbrandt kaster seg så på Bjurström, som roper: «Kutt film! Kuuuuuutt! Men Micke, du kan jo ikke rive av meg trusene i virkeligheten.»

For Bjurström trengte aldri å være naken, filmen skulle bare vise overkroppene til skuespillerne.

Persbrandt gir også uttrykk for å angre i biografien sin, der han skriver at:

«Man burde i hvert fall spørre høflig om noe sånt, men på den tida var jeg fremdeles en av Galeasens gale kyllingknullere i både sjel og hjerte.»

- I grenseland

Karin Bjurström sier hun kjenner igjen scenarioet som Michael Persbrandt beskriver, men hun mener han overdriver og legger på litt ekstra i et forsøk på å vekke følelser hos leserne.

- Det var jo ikke et overgrep på noe vis. Men det var i grenselandet mellom den private sonen og det man skal gjøre - at det tas for gitt. Så vet ikke jeg hva slags agenda han hadde. Men han kan kanskje skylde på at han var vant til det, sier Bjurström.

- Viktig å få bestemme selv

Bjurström forteller videre at hun alltid har vært veldig tydelig i slike sammenhenger, og at hun ikke har noe behov for å eksponere seg eller kroppen sin unødvendig.

- Visse skuespillere tar for gitt at man skal gjøre ting som om det skjer i virkeligheten. Men det er virkelig viktig at hver kvinnelige skuespiller får bestemme selv, og at scenereglene er klare på forhånd, sånn at det ikke blir noen ubehagelige situasjoner, sier hun.

Karin Bjurström bekrefter imidlertid at de to lo av hendelsen i etterkant, og understreker at de i tida etter har hatt en god yrkesmessig relasjon.

Mikael Persbrandt har ikke ønsket å kommentere saken overfor Expressen.

ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer