<strong>IKKE MED:</strong>  Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt er likevel ikke med i den første «Hobbiten»-filmen. Hans rollefigur dukker først opp i film nummer to. Foto: Stella Pictures
IKKE MED: Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt er likevel ikke med i den første «Hobbiten»-filmen. Hans rollefigur dukker først opp i film nummer to. Foto: Stella Pictures Vis mer

Mikael Persbrandt klippet ut av «Hobbiten»

Den svenske skuespilleren er likevel ikke med i Peter Jacksons «En uventet reise».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det nærmer seg premieren på den mye omtalte storfilmen «Hobbiten». 12. desember er det endelig mulig å se Peter Jacksons film på norske kinolerret.

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (49) har rollen som Beorn. Men de som har gledet seg til å se skuespilleren i fantasy-universet, blir skuffet.

Ifølge den svenske avisa Expressen, har den verdensberømte regissøren Jackson bestemt seg for at det blir tre filmer i stedet for to. Det betyr at Beron, i Persbrandts skikkelse, ikke gjør sin entre før i film nummer to.

Det bekrefter Persbrandts agent Peter Jansson også overfor Dagbladet.

- Han hadde vært med i den første filmen om det hadde vært to filmer, men Peter Jackson bestemte seg for å dele opp fortellingen i tre deler. Det innebærer at Mikaels rollefigur kommer inn i den andre filmen. Dette avhenger helt enkelt av fortellingens struktur, skriver Jansson i en e-post til Dagbladet.

Utvidet Ifølge Jansson vil Persbrandt i stedet være en del av Hobbiten-filmene «Smaugs ødemark», som kommer neste år, og «Fram og tilbake igjen», som skal ha premiere i 2014.

Til nyhetsbyrået TT Spektra opplyses det om at enkelte scener antakeligvis vil dras ut, og at actionscenene vil bli lengre og fyldigere enn i boka, ettersom det blir tre filmer i stedet for to.

Det var i sommer at regissør Jackson bekreftet at det blir en trilogi av Hobbiten, basert på J.R.R. Tolkiens første publiserte skjønnlitterære bok.

- Det har virkelig vært en uventet reise, og for å si det slik professor Tolkien selv sa det, «en fortelling som vokste i det talende», skrev regissør Jackson i en pressemelding, som ble publisert på Facebook i sommer.

I tillegg til Persbrandt, står blant andre Cate Blanchett, Orlando Bloom, Elijah Wood og Stephen Fry på rollelista.

Kokain Persbrandt er vel så kjent for sitt privatliv, som for sin profesjonelle skuespillerkarriere.

1. november 2005 ble det kjent at Persbrandt, som da var sammen med Maria Bonnevie, ventet barn med Sanna Lundell. Samme kveld spilte de to erotiske scener i forestillingen «Frøken Julie» foran en utsolgt sal i Dramaten.

Han er også måtte betale bot for kokainbruk, og har uttalt at han elsker kokain. Samtidig hylles han som en av Skandinavias fremste skuespillere.

Nylig var han å se i thrilleren «Hypnotisøren», som fikk terningkast tre av Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer