Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«King Arthur: Legend of the Sword»:

Mikael Persbrandt nesten klippet ut av Hollywoodfilm

- Mikael var min favoritt under innspillingen, sier regissør Guy Richie. 

TRAILER: «King Arthur- Legend of the Sword» er en nyinnspilling basert på legenden om King Arthur - og prosjektet skal omfatte hele seks filmer. «Legend of the Sword» er den første. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «King Arthur: Legend of the Sword» er den første av i alt seks nye filmer som bygger på legenden om Kong Arthur. I denne filmen har også den svenske skuespilleren Mikael Persvrandt en mindre rolle.

Men det var bare såvidt han ikke ble klippet ut av hele filmen, skal vi tro regissør Guy Richie. Siden regissøren var stor fan av Persbrandt, valgte de likevel å beholde scenene.

SPILLER VIKING: Mikael Persbrandt er blant annet kjent for rollen som Gunvald i krimserien «Beck». FOTO: AFP / NTB Scanpix
SPILLER VIKING: Mikael Persbrandt er blant annet kjent for rollen som Gunvald i krimserien «Beck». FOTO: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Mikael var min favoritt under innspilningen, sier Guy Richie til Aftonbladet.

Bodybuilding

Da regissøren i en tidligere versjon av filmen, klippet bort sluttscenen, måtte likevel alle Persbrandts andre scener også klippes bort.

- Så stakkars gamle Mikael havnet på gulvet i klipperommet. Men på grunn av min kjærlighet for Mikaels bodybuilding på 80-tallet fikk han bli værende i filmen, sier Richie lattermildt.

Persbrandt skal ha snakket om at han holdt på med kroppsbygging på 80-tallet da han var på settet. Richie fortsetter med å si at han både liker menn som liker bodybuilding fra den tiden, og at han rett og slett elsker alt ved Persbrandt. Derfor måtte han finne en måte å la ham bli en del av filmen.

- Elsket innsatsen

I filmen spiller Persbrandt vikingkongen Greybeard. Grunnen til at han først ble fjernet, skal ha vert at Richie syntes vikingsporet ble overflødig.

- Men da jeg begynte å flytte om på scenene, merket jeg at jeg ikke kunne klippe Mikael ut av filmen. Jeg likte virkelig innsatsen hans, sier Richie.

Hovedrollen som Kong Arthur spilles Charlie Hunnam. Også Jude Law, Annabelle Wallis, Eric Bana, Michael Persbrandt og norske Kalle Hennie står på rollelista.

Filmen har også fått mye oppmerksomhet på grunn av den tidligere fotballspilleren David Beckhams skuespillerprestasjoner, som flere anmeldere har slaktet.

- Den tidligere fotballspilleren opptrer med sminkede arr i ansiktet, som en av Vortigerns soldater, og viser akkurat nok skuespillerferdigheter til å spille steinen sverdet satt fast i, skrev The Telegraphs anmelder.