ALLE ER FORNØYD: Forfatterne bak boka og filmmanuset «Tårtgeneralen» er glad for at Robert Gustafsson trakk seg og at Mikael Persbrandt overtar. Foto: NTB  Scanpix
ALLE ER FORNØYD: Forfatterne bak boka og filmmanuset «Tårtgeneralen» er glad for at Robert Gustafsson trakk seg og at Mikael Persbrandt overtar. Foto: NTB  ScanpixVis mer

Mikael Persbrandt overtar filmrolle Robert Gustafsson ikke vil ha

Hopper inn i som «kakegeneral».

Robert Gustafsson, som skulle spille hovedrollen i den svenske kinofilmen «Tårtgeneralen», syntes ikke manuset var godt nok.

TREKKER SEG: Robert Gustafsson, bl.a. kjent fra filmen «Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant»  Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: Robert Gustafsson, bl.a. kjent fra filmen «Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant» Foto: NTB Scanpix Vis mer

Man skulle tro at filmprodusenter vrir seg i fortvilelse når skuespillere hopper av et prosjekt, men det gjør ikke filmselskapet Svensk Filmindustri (SF).

- Michael vårt førstevalg

- Mikael Persbrandt har alltid vært vårt førstevalg. Vi var i kontakt med ham allerede for tre år siden. Men vi skjønte raskt at han var for opptatt med andre prosjekter, og at han ikke ville være tilgjengelig i flere år. Vi er glade for å ha Sveriges beste skuespiller om bord, sier SF i en pressemelding.

Hovedrollen i filmen, Hasse P, vil nå i stedet bli spilt av Mikael Persbrandt, skriver Aftonbladet.

Filmen er basert på Filip Hammar og Fredrik Wikingsson bok «Tårtgeneralen», som handler om Hasse P vil prøve å bake verdens lengste kake, derav navnet «Kakegeneralen», på norsk.

Holder ikke mål

Skuespiller Robert Gustafsson sier i pressemeldingen fra SF at årsaken til at han trekker seg, er at han mener at manuset ikke holder mål.

OVERTAR: Mikael Persbrandt blir kakegeneral. Foto: NTB Scanpix
OVERTAR: Mikael Persbrandt blir kakegeneral. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For å kunne gå helhjertet inn i prosjektet, må manuset føles bra og være helt objektiv. Nå er det egentlig ikke det, sier Robert Gustafsson til Aftonbladet.

Persbrandt skal spille mot to andre populære og kjente svenske skuespillere, Helena Bergström og Tomas von Brömssen.