Mikael Wiehe er i valgkampform

Avslutter albumtrilogi med vitale og framtidsrettede «Protestsånger».

BRENNENDE ENGASJERT: Mikael Wiehe står som vanlig på barrikadene på sitt nye album. Det er jo dessuten valgår i Sverige. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
BRENNENDE ENGASJERT: Mikael Wiehe står som vanlig på barrikadene på sitt nye album. Det er jo dessuten valgår i Sverige. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mikael Wiehe kommer alltid til å være en protestsanger i tradisjonen etter Woody Guthrie, Pete Seeger og Bob Dylan, og det føles derfor naturlig at han har kalt sitt nye album nettopp «Protestsånger».

Dessuten er det valgår i Sverige, og han tar ansvar!

«Topic songs» Wiehe vil ikke kalle seg sjøl en protestsanger, og omtaler sangene på albumet som «topic songs» - sanger med et tema. Og han skal ha for at han har et allsidig musikalsk repertoar, også på dette albumet - som starter forsiktig, akustisk, men tar seg raskt opp i tempo og intensitet.

Han slutter ikke å overraske, og musikalsk er dette både vitalt og framtidsrettet. Lite nostalgi her, altså. «Lögnen och sanningen» er gnistrende surfrock - og albumets beste. 

I den andre enden oppleves «Tittar på TV» bare som anmassende.

Tekstfokus Samtidig er det vanskelig å slippe unna protest-merkelappen når du hører hva Wiehe synger om. Teksten har alltid vært viktig, eller kanskje til og med viktigst, for skåningen. Som i «Bare en hemlös», en fin versjon av Bob Dylans «Only A Hobo».

«In The Neighbourhood» av en annen kjempe, Tom Waits, dukker for øvrig opp her som «Vårt kvarter». Kabaretaktige «Jag går som en tiggare» er dessuten kledd i Waits-drakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer