Mike (56) spilte dette i 91 døgn

... og oppnådde det «Bejeweled»-skaperne trodde var umulig.

|||Den 56 år gamle stålarbeideren Mike Leyde fra California er over gjennomsnittet glad i puslespillet «Bejeweled 2».

Mens de fleste andre spiller det vesle spillet noen minutter av gangen for å koble av, har Leyde valgt å legge litt mer energi inn i spillingen.

Faktisk så mye at han har rundet spillet. Dette er en oppgave utviklerne trodde skulle være helt umulig for et menneske, etter at de hadde gjort forsøk med en datamaskin.

Et årsverkDet tok Leyde 2205 timer og 51 minutter å slå spillet med en poengsum på 2.147.483.647 - over to milliarder poeng.

På de over 91 døgnene det sammenlagt tilsvarer, fjernet han over 4,8 millioner juveler fra spillbrettet i pc-utgaven av spillet.

Brian Fiete, medskaper av «Bejeweled» og spillets utviklerstudio PopCap, forklarer på spillets hjemmesider at poengsummen Leyde fikk var den høyeste mulige sum man kan oppnå i spillet.

- Vi måtte gi spillet en makssum, og trodde at det ville være høyt nok - ingen ville noen gang kunne oppnå så mange poeng, sier Fiete.

Nå skal det sies at Leyde ikke spilte spillet i ett strekk, men delte det opp i porsjoner over tre år. Til sammenligning tilsvarer tiden han brukte åtte timers spilling, fem dager i uka, i et helt år.

Maraton, ikke sprintLeyde oppdaget spillet for første gang i 2005, da sønnen Brian kjøpte det til ham.

- Jeg ble fascinert med en gang. Spillet fanget interessen min, og hver gang jeg spilte prøvde jeg å få en bedre poengsum. Etter noen måneder utviklet jeg en strategi som virket bra så lenge jeg fokuserte på spillet, og ikke ble distrahert av telefonen som ringte eller folk som snakket til meg, forteller Leyde.

- Jeg spilte gjerne en time eller to av gangen per dag, noen ganger lengre. Jeg så på dette som en maraton og ikke et sprintløp; det var ikke noe vits i å forsøke å bli ferdig med spillet i en omgang. Og siden jeg ikke visste hva toppscoren var, kunne jeg like godt beherske meg.

Rekorden ble oppnådd allerede i mars i fjor, men er nå blitt omtalt på PopCaps hjemmesider i anledning «Bejeweled»s tiårsjubileum. Der kan du også lese om Bernie som fridde til Tammie via spillet.

Du kan selv prøve «Bejeweled 2» gratis på 123 Spill.

JUVELSPILL: «Bejeweled 2» går enkelt og greit ut på å at du skal få tre eller flere like juveler på rad ved å bytte om på to stykker.
JUVELSPILL: «Bejeweled 2» går enkelt og greit ut på å at du skal få tre eller flere like juveler på rad ved å bytte om på to stykker. Vis mer