Mike Tyson møter Claudia Schiffer i ny film

PARIS: Man tager... en førtidspensjonert toppmodell, Claudia Schiffer, og en ørespisende tidligere verdensmester i boksing, Mike Tyson, og man oppnår... «Skjønnheten og udyret», nei filmen «Black and White» av James Toback, som er like rundt hjørnet.

Fransk publikum får se det originale resultatet allerede onsdag. «Black and White» er en usedvanlig film, med raseproblematikk, sex og musikk, også med Scott Caan, Robert Downey jr., Allan Houston (fra The New York Knicks basketlag) Brooke Shields og Ben Stiller. Musikken av hipphoppgruppa Wu-Tang Clan er en av nøklene.

Reality show

Gruppas leder Oli «Power» Grant spiller hovedrollen som småkjeltringen Rich Bower. Han vil lage musikk og leve et bedre liv. Ekteparet Sam (Shields) og biseksuelle Terry (Downey Jr.) lager en dokumentarfilm om hipphoppmiljøet. Richs venn basketspilleren Dean (Houston) bor sammen med Greta (Schiffer), som studerer rasefenomenet. Han aksepterer penger for å tape en kamp, men blir avslørt av politimannen Mark (Stiller), som vil avsløre Rich... Filmen minner raskt om et reality show, med en konfrontasjon mellom flere verdener.

Og med en sjelden rolleliste. Mike Tyson takket ja til å debutere som seg selv, og heller vise fram sine imponerende muskler på lerretet. Det hjalp etter boten på tre millioner dollar etter at han bet av øret til Holyfield i ringen, samt skilsmissen etter at han ble dømt for voldtekt og oppholdet bak murene.

Svak for menn

I filmen drister Terry seg til å gjøre tilnærmelser mot Tyson.

- Jeg var redd han skulle drepe meg, sa Robert Downey jr.

Claudia Schiffer får også en ny sjanse i «Black and White» etter den heller mislykkede debuten i «Blackout» av Abel Ferrara. Hun har nå definitivt trukket seg tilbake fra catwalken, og har mer hell med seg i denne rollen som en falsk intellektuell, svært svak for svarte, sterke menn. Hennes neste rolle er i thrillerkomedien «Shiny New Enemies» med Salma Hayek.