ØNSKER SEG ROLLE: Etter å ha spilt seg selv i flere filmer og TV-serier ønsker tidligere proffbokser Mike Tyson seg nå en rolle i det britiske periodedramaet «Downton Abbey». Foto: NRK / Scanpix
ØNSKER SEG ROLLE: Etter å ha spilt seg selv i flere filmer og TV-serier ønsker tidligere proffbokser Mike Tyson seg nå en rolle i det britiske periodedramaet «Downton Abbey». Foto: NRK / ScanpixVis mer

Mike Tyson vil spille i «Downton Abbey»

- Jeg er sikker på at de kunne gitt meg en rolle.

(Dagbladet): De siste årene har bokse-legende Mike Tyson (47) vært å se på filmlerretet i filmer som «Hangover 1 & 2» og «Rocky Balboa», samt i TV-serier som «Entourage» og «How I met your Mother».

Nå ønsker han seg større roller og i et intervju med Shortlist forteller Tyson at han ønsker å få spille i den populære britiske serien «Downton Abbey»:

- Kanskje de vil gi meg en rolle i «Downton Abbey» når jeg reiser til England. Jeg liker den serien. Jeg er sikker på at de kunne gitt meg en rolle.

47-åringen er om kort tid aktuell  med sitt énmannsshow «Mike Tyson: Undisputed Truth» i London. I fjor ble showet satt opp på Broadway i New York i samarbeid med «Inside Man»-regissør Spike Lee.

Sesong fem For få uker siden ble det kjent at det vil komme en femte sesong av den kritikerroste tv-serien. Første episode i sesong fire ble sendt på NRK 27. oktober, og programmet vises på søndager klokka 21.25.

- Vi lover som vanlig høyder og bølgedaler, med romantikk, drama og komedie, sa  Gareth Neame, direktør for Carnival Films som produserer serien for ITV, i forbindelse med nyheten om at det vil komme en sesong fem.

Den Oscarvinnende forfatteren Julian Fellowes kommer tilbake for å skrive den femte serien som forventes å komme på tv neste år. Om det blir skrevet en rolle til Tyson i den kommende sesongen er ikke kjent.

«Downton Abbey» ble første gang vist på britiske tv-skjermer i 2010, og suksess-serien er blitt solgt til mer enn 220 tv-markeder.

Tyson-biografi Nylig gav den tidligere proffbokseren ut boka om sitt liv, «Undisputed Truth», der han blant annet forteller om hvordan han brukte narkotika og blant annet var høy på kokain under kamper.

47-åringen skriver at hans store apetitt på alkohol og narkotika skyldes at han prøvde kokain første gang som 11-åring. Alkohol skal han ha fått allerede som baby i New York.

- Historien om krig er den samme som historien om dop. Hver eneste store general og krigfører gjennom tidene har vært høy, skriver Tyson i boka.