Mikke Mus får bruke rent undertøy

Etter en to måneders opprivende skittentøyvask, fikk skuespillerne som spiller Disney-figurene i fornøyelsesparkene lov til å vaske undertøyet sitt selv.

Disney-konsertet er kjent for sin strenge politikk mot ansatte, og ville ikke gi skuespillerne til enkelte figurer i fornøyelsesparkene i USA anledning til å vaske eget undertøy.

Skuespillerne som jobber dagen lang bak maskene på blant annet Donald, Pluto, Mikke og Langbein, klagde over at de fikk lus og skabb av å bruke det obligatoriske undertøyet utdelt av Disney.

- Kostymene har gått rundt omkring på deling. Jeg vet jeg vil ikke dele strømpebukser eller dele undertøy med andre, sier en sint styltegåer Gary Stevenson til ITN.

På grunn av utformingen av kostymene må de ansatte bruke spesialttilpasset undertøy fordi vanlig undertøy vil skinne gjennom kostymene. Tidligere har Disney-konsernet delt ut rent undertøy til skuespillerne, og samlet det inn etter endt arbeidsdag. Neste dag har skuespillerne fått et nytt sett med undertøy, vasket på Disneys eget vaskeri.

Men skuespillerne med Gary Stevenson i spissen klagde på at undertøyet ikke ble rent nok, på tross av forsikringer fra Disney-sjefer at det ble brukt varmt vann. Etter to måneders forhandlinger har Disney gått med på at skuespillerne selv kan bruke og vaske eget undertøy i jobbsammenheng.

NÅ OGSÅ MED RENE TRUSER! Skuespillerne som gir liv til Mikke Mus får nå lov til å vaske sitt eget undertøy.Arkivfoto: SCANPIX/AP