Miksmasteren

Erlend Øye er den første nordmannen som gir ut plate i den anerkjente DJ-Kicks-serien. Hans miksplate har en original liten tvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Erlend Øye fra Kings of Convenience viste på fjorårets solodebut «Unrest» at han liker å gjøre ting på sin egen måte. Når det Berlin-baserte plateselskapet !K7 huket tak i ham for å bidra på deres DJ-Kicks-serie, avslørte det seg raskt at han heller ikke har noe imot å legge seg opp i andres saker.

For hvorfor bare mikse sammen favorittlåtene sine, når man også kan synge med?

«Singing dj»

I ekte sirkusdirektørmodus introduserer Erlend Øye seg dermed med et «Yes, it's me. The singing dj!».

Resultatet er faktisk strålende. Som en nyutklekket Giorgio Moroder - men uten bart denne gangen - har han for det meste samlet sammen moderne millenniumselektro fra artister som The Rapture og Morgan Geist. Ja, faktisk fra flere av artistene som fungerte som produsenter på «Unrest».

Ny vår

I tillegg legger han altså sin særegne vokal over utvalgte spor. Det er særlig de gode gamle favorittlåtene som opplever en ny vår. Både The Smiths «There's A Light That Never Goes Out» og blant andre Elvis' «Always On My Mind» kan glede seg over ny og nesten ugjenkjennelig elektroinnpakning. For ikke å snakke om at Erlend synger første verset på Phoenix' «If I Ever Feel Better» faktisk før Thomas Mars selv rekker å gjøre det.

Som på Erlend Øyes tidligere utgivelser, er det fortsatt melankolien som står i fokus. Skiva åpner med Jürgen Paapes vakkert monotone «So Weit Wie Noch Nie», og fortsetter med den ene nydelige nedstemte låten etter den andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer