Miles på norsk

Klassiker i vellykket ny versjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

John Scofield Vitalt og vidtfavnende fra gitarmesteren.

Antonio Sanchez Sterk cd-debut fra Pat Methenys supertrommeslager.

CD: Samarbeidet mellom Miles Davis og arrangøren Gil Evans avstedkom i sin tid noen av jazzens klassiske album,, blant dem «Sketches of Spain» (1960). Spesielt versjonen av adagiosatsen i Rodrigues’ «Concierto de Aranjuez» vakte oppsikt, men med lyd fra opptil 19 tre- og messingblåsere var også de Fallas «Will o’ the Wisp» og Evans’ egne «The Pan Piper», «Saeta» og «Solea» med på å åpne nye klanglige rom i jazzens ensembleuttrykk. Når Det Norske Blåseensemble nå utgir sin innspilling av originalarrangementene under samme tittel, kan det synes som dristig gjerning, men på den annen side: Det finnes dusinvis med plateversjoner av Beethovens symfonier og de beste av dem har alltid noe nytt å fortelle. Så hvorfor ikke?

BLÅSEENSEMBLET har gått grundig til verks. Maria Schneider, i dag en av verdens ledende komponister og arrangører for store jazzorkestre, ble engasjert til å lede innstuderingen og konsertene høsten 2005. Som Evans’ assistent fra 1985 til hans død i 1988 er hun selve forvalteren av Evans’ kunstneriske arv, og da Arve Henriksen takket ja til utfordringen som trompetsolist, falt bitene på plass. Etter tre intense øvingsdager ble musikken innspilt den fjerde, uten pålegg eller reparering. Hva har vi så fått?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer