Miley Cyrus bommer på Ylvis' Jimmy Fallon- besøk med én dag

Men disse kjendisene deler «The Fox» sendetid med.

RASKER OVER DAMMEN: Ylvis stikker til USA i neste uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RASKER OVER DAMMEN: Ylvis stikker til USA i neste uke. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet) Ylvis-brødrenes mye omtalte megahit «The Fox» fikk dem tidligere denne måneden både på gjestelista til Ellen DeGeneres og inn på en sensasjonell 8. plass på den amerikanske Billboard-lista.

Onsdag 9. oktober skal de også opptre på Jimmy Fallons talkshow i New York.

Neste ukes gjesteliste er ikke offentliggjort på talkshowets nettside ennå, men Dagbladet får opplyst av Amber James i «Jimmy Fallon»-redaksjonen at de bergenske brødrene skal opptre på samme sending som «Harry Potter»-skuespiller Alan Rickman, «Kick Ass»-skuespiller Chloe Grace Moretz, dyreeksperten Jeff Murial og artisten Cassadee Pope.

Celebre besøk Fallon, som har hatt et snitt på 1,7 millioner seere i år, er kjent for å ha flere av verdens største kjendiser som gjester. Neste uke vil også Paul McCartney, Katy Perry, Brian Wilson og den mye omtalte Miley Cyrus komme på besøk til talkshowet.

Cyrus er i så måte meget i vinden etter å ha satt rekord i å kjappest nå 100 millioner visninger på videotjenesten Vevo med en vovet «Wrecking Ball»-video, samt opptrått en smule uanstendig med Robin Thicke på VMA-utdelingen.

Men Ylvis bommer altså med én liten dag på å dele sendetid med den nå skandaliserte tidligere «Hannah Montana»-skuespilleren, som gjester talkshowet tirsdag 8. oktober, hvis det var noe de hadde veldig lyst til å få oppleve.

Kritisk fase Brødrenes debutkonsert foran et publikum skjedde på festivalen iHeartRadio i Las Vegas for to uker siden. Ylvis var kveldens overraskelsesartister og framførte «The Fox» på MGM Grand Arena som et innslag mellom opptredenene til Chris Brown og Katy Perry. Også Paul McCartney, Miley Cyrus, Maroon 5, Muse, Queen og Elton John var trekkplaster under Las Vegas-festivalen.

TALKSHOWVERT: Jimmy Fallon. Foto: NTB Scanpix
TALKSHOWVERT: Jimmy Fallon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«The Fox»-musikkvideoen har nå fått over 83 milioner visninger på YouTube. Medieviter Magnus Brøyn har tidligere uttalt til Dagbladet at Ylvis-hiten er inne i «en kritisk fase» nå om den virkelig skal bli stor i USA.

- Det at de nå drar tilbake til USA er helt avgjørende for hvor stor suksess denne videoen blir. De er nødt til å dra ned dit for å utnytte interessen mens den er på topp.

VIRAK: Miley Cyrus får litt oppmerksomhet om dagen. Foto: NTB Scanpix
VIRAK: Miley Cyrus får litt oppmerksomhet om dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer