Militært område

To spennende thrillere om Forsvarets Spesialkommando.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ørjan N. Karlsson BOK: Takket være ekssoldater og thrillerforfattere som Andy McNab og Chris Ryan, florerer det med spenningsbøker om spesialutdannede styrker på hemmelige oppdrag rundt om i verden.

Nå har sjangeren bredt seg til Norge: Her er plutselig to thrillere hvor de topptrente elitesoldatene i Forsvarets Spesialkommando (FSK) står i sentrum for handlingen.

Hemmelig oppdrag

Både Knut A. Braa og debutanten Ørjan N. Karlsson har militær bakgrunn, men der stopper i grunnen likhetstrekkene mellom de to forfatterne. For «Goliat» og «Endgame» er to svært forskjellige bøker. Der «Goliat» er en actionthriller om soldater som helter og redningsmenn, har «Endgame» et langt mer distansert og til dels kynisk syn på tingene. Den er da også den mest uforutsigbare av de to fortellingene.

Hovedpersonen i «Endgame» er eksoffiseren Tom Falck, som også har opptrådt i Braas tidligere thrillere. Hans barndomsvenn Sigurd Jenssen ble drept under et hemmelig FSK-oppdrag i Irak, og mistanken går på at han ble skutt under en narkotikahandel. Det får alarmen til å gå hos Falck, som har vært involvert i forberedelsene som sivil konsulent med erfaring fra felten. Tom har aldri sett Sigurd bruke stoff av noe slag, og han bestemmer seg for å se nærmere på det hemmelige oppdraget som ble utført etter ordre fra amerikanerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer