Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Militsbevegelsen anses i dag som en større trussel enn radikale muslimer

De farligste frihetskjemperne.

HØYRETRADISJON: Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre. Bildet viser anti-regjeringsdemonstranter i byen Burns, Oregon, søndag. Foto: NTB Scanpix
HØYRETRADISJON: Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre. Bildet viser anti-regjeringsdemonstranter i byen Burns, Oregon, søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Okkupasjonen av Malheur-naturreservatet i Oregon ser nå ut til å gå mot slutten etter at lederen Ammon Bundy og sju andre ble arrestert i et sammenstøt med politiet der en av okkupantene mistet livet.

Den begynte som en konflikt om beiterettigheter, men utviklet seg til foreløpig siste kapittel i en langvarig konflikt mellom myndighetene i Washington og grupper som motsetter seg alt føderalt eierskap til jord, og driver våpentrening i påvente av et statskupp fra venstrevridde politikere som ønsker å innføre sosialisme eller innlemme USA i en FN-ledet verdensstat.

Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre, og baserer seg på en fundamentalistisk tolkning av den amerikanske grunnloven og en forestilling om friheten som permanent truet fra politikere og storkapital.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?