Militsbevegelsen anses i dag som en større trussel enn radikale muslimer

De farligste frihetskjemperne.

HØYRETRADISJON: Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre. Bildet viser anti-regjeringsdemonstranter i byen Burns, Oregon, søndag. Foto: NTB Scanpix
HØYRETRADISJON: Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre. Bildet viser anti-regjeringsdemonstranter i byen Burns, Oregon, søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Okkupasjonen av Malheur-naturreservatet i Oregon ser nå ut til å gå mot slutten etter at lederen Ammon Bundy og sju andre ble arrestert i et sammenstøt med politiet der en av okkupantene mistet livet.

Den begynte som en konflikt om beiterettigheter, men utviklet seg til foreløpig siste kapittel i en langvarig konflikt mellom myndighetene i Washington og grupper som motsetter seg alt føderalt eierskap til jord, og driver våpentrening i påvente av et statskupp fra venstrevridde politikere som ønsker å innføre sosialisme eller innlemme USA i en FN-ledet verdensstat.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer