HØYRETRADISJON: Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre. Bildet viser anti-regjeringsdemonstranter i byen Burns, Oregon, søndag. Foto: NTB Scanpix
HØYRETRADISJON: Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre. Bildet viser anti-regjeringsdemonstranter i byen Burns, Oregon, søndag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Militsbevegelsen anses i dag som en større trussel enn radikale muslimer

De farligste frihetskjemperne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Okkupasjonen av Malheur-naturreservatet i Oregon ser nå ut til å gå mot slutten etter at lederen Ammon Bundy og sju andre ble arrestert i et sammenstøt med politiet der en av okkupantene mistet livet.

Den begynte som en konflikt om beiterettigheter, men utviklet seg til foreløpig siste kapittel i en langvarig konflikt mellom myndighetene i Washington og grupper som motsetter seg alt føderalt eierskap til jord, og driver våpentrening i påvente av et statskupp fra venstrevridde politikere som ønsker å innføre sosialisme eller innlemme USA i en FN-ledet verdensstat.

Militsbevegelsen som Ammon Bundy tilhører inngår i en amerikansk høyretradisjon med sterk vekt på individuell frihet og lokalt selvstyre, og baserer seg på en fundamentalistisk tolkning av den amerikanske grunnloven og en forestilling om friheten som permanent truet fra politikere og storkapital.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn