Miljø, energi og industri

Norge burde raskest mulig klargjøre en kvotehandel med EU basert på EU\'s regelverk og prinsipper, skriver Stein Lier-Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI OPPLEVER i disse dager et økende engasjement for en kraftfull innsats for reduserte utslipp av klimagasser. Med januartemperaturer som vi normalt ikke forbinder med denne måneden, er det nødvendig og riktig å tenke nøye igjennom hvordan vi i Norge best kan leve opp til våre internasjonale klimaforpliktelser.Vi lever i en spennende og utfordrende tid. Verdens mest folkerike land, ikke minst Kina og India, er inne i en økonomisk vekst som er historisk. Verdens befolkning etterspør blant annet metaller som aldri før, ikke minst aluminium. Det er som kjent et lettmetall som Norge produserer med betydelig mindre utslipp av klimagasser enn noe annet land i verden. Frem til 2050 vil verdens totale behov for elektrisk kraft øke med minst 50 prosent, og andelen av strøm produsert på kull (som er billig og lett tilgjengelig i store deler av verden) vil øke betydelig. For verdens befolkning blir det en ekstrem utfordring å både sikre seg nok kraft til den vekst som uansett kommer, og samtidig redusere utslippene av klimagasser med 70-80 prosent de neste 100 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer