Miljødetektiv Sting

I forkant av sin konsert på Norwegian Wood i går fikk Sting Blekkulfs ærespris for sin innsats for regnskogen. - Dette er første gang jeg får klem av en blekksprut, gliste Sting.

- Dette er nesten det største jeg har opplevd, var Blekkulfs umiddelbare kommentar etterpå. Sting havner i celebert selskap som æresmiljødetektiv. Prinsesse Märtha Louise fikk prisen i 1995, og Thor Heyerdahl i 1998.

- Dette er en eksklusiv pris. Sting får den for sin kamp for å bevare regnskogen. Det er viktig at barn og unge ser at også popstjerner bryr seg, sa Andrew Kroglund, daglig leder i Blekkulfs Miljødetektiver.

Bistandsminister Anne Kristin Sydnes fikk også hilse på Sting under overrekkelsen.

- Det var stort å treffe Sting, jeg er glad i musikken hans. Det er flott at han engasjerer seg så sterkt i kampen for bevaring av regnskogen, sa Sydnes.

Om lag 6000 mennesker var i Frognerbadet i går for å høre blant andre Little Feat, Tom McRae og Sting. Det betyr at over 11000 har vært innom Norwegian Wood i løpet av helga.

- Vi er veldig fornøyde. Det kom fire regndråper midt på dagen i dag, men ellers har vi sluppet unna. Nå skal jeg ha ferie, reise rundt på andre festivaler hvor jeg bare kan slappe av og drikke øl, sa festivalsjef Jørgen Roll.

Silje Nergaard benyttet anledningen til å hilse på Sting før konserten hans i går. Hun tolker Stings låt «Set Them Free» på sitt siste album «Port of Call».

- Det var veldig hyggelig, sa Silje etterpå.

sissel.fantoft@dagbladet.no